Vorige
Lorentz Casimir Lyceum

Een nieuw schoolgebouw voor leerlingen van het LCL

Nieuwbouw Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven

7.880 m2
Eindhoven
17 maanden
14800000
Bouwteam
Gemeente
Bouw & Vastgoed

We realiseren het nieuwe schoolgebouw voor het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Samen met de gemeente Eindhoven, het Lorentz Casimir Lyceum, RoosRos architecten, Klimaatservice Holland, Merosch, Goudstikker-de Vries en Urban Miner vormt Dura Vermeer Bouw Zuid het bouwteam. In de toekomstige school is volop ruimte voor duurzame en circulaire toepassingen, waarmee een veilige en gezonde leeromgeving voor de toekomstige generatie ontstaat.

De generatie van morgen

De gemeente Eindhoven en alle leden van het bouwteam hebben stevige duurzaamheidsambities. Het nieuwe schoolgebouw wordt uiteraard energiezuinig gebouwd, met circulaire materialen en met een zo laag mogelijke uitstoot van stikstof en CO2. Het bouwteam werkt de komende tijd aan aanvullende duurzame oplossingen, zodat het nieuwe schoolgebouw niet alleen tijdens de bouw, maar ook de jaren daarna een zo klein mogelijke footprint achterlaat.

Het gebouw krijgt een heldere structuur en een overzichtelijke omgeving.

Het gebouw zelf wordt duurzaam, goed geventileerd, krijgt veel daglicht en is (bijna) energieneutraal.

Het nieuwe gebouw wordt straks helemaal omringd door natuur en veel bestaande en nieuwe bomen, waarbij er een belangrijke relatie is tussen de binnenruimtes van het gebouw en de omliggende buitenruimtes. De binnenruimtes bieden een inspirerend uitzicht op de omgeving en stimuleren een open blik naar buiten. Buiten wordt het landschap ingericht met voldoende plekken waar leerlingen en personeel op diverse plekken kunnen sporten, pauzeren of wandelen. Er komt een grote parkeerplaats voor de fietsen.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.