Vorige
Aluchemie

Verwijderen ondergrondse infrastructuur en bodemsanering

Rotterdam
2023 - 2025
Infra

In februari 2021 maakte het productiebedrijf Aluminium & Chemie (in de volksmond ‘Aluchemie’) in Rotterdam bekend per 1 januari 2022 te stoppen met de productiewerkzaamheden. De fabriek, die jaarlijks duizenden tonnen aan koolstofanoden voor aluminium produceerde en waar meer dan 200 medewerkers in dienst waren, is na jaren gesloten. 

De fabriek van Aluchemie en het bijbehorende terrein (26 ha) worden gefaseerd ontmanteld. Een deel van de ontmanteling is al in gang gezet. Dura Vermeer neemt het verwijderen van ondergrondse infrastructuur en bodemsaneringswerkzaamheden op het terrein voor haar rekening. Een mooi project waar onze haven en industrie- en milieu-expertises samenkomen. 

Duurzame toekomst

Henk-Jan Slager: “Door het combineren van de expertise en ervaring van twee werkmaatschappijen van Dura Vermeer blijft deze locatie ook voor de toekomst geschikt als breed inzetbare bedrijfslocatie.” Monica Melis:  “Het project Aluchemie symboliseert de kernwaarden waarvoor wij als Dura Vermeer staan. Door samenwerking, expertise en betrokkenheid geven wij deze locatie een duurzame toekomst.” 

Start werkzaamheden

Naar verwachting starten de werkzaamheden in oktober 2023. Medio 2025 dient de operatie te zijn afgerond. Een klein team van medewerkers van Aluchemie blijft in dienst om de ontmanteling in goede banen te leiden in samenwerking met Dura Vermeer.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.