Vorige
Oranje Loper

Vervanging ruim 100 jaar oude bruggen in Amsterdam

Dwars door het centrum

Raadhuisstraat tot Mercatorplein, Amsterdam
2020 - 2024
€ 75.000.000
Bouwteam
Gemeente
Infra

Als onderdeel van Programma Oranje Loper worden de komende jaren de straten en negen vaste bruggen van de Raadhuisstraat tot het Mercatorplein in Amsterdam vernieuwd.

BOUWTEAM 

De bruggen zijn meer dan honderd jaar oud en belangrijk voor de bereikbaarheid van centrum-westkant van Amsterdam. Acht van de bruggen moeten geheel worden vervangen. Eén van de bruggen is recent grotendeels vervangen, maar moet nog worden afgerond. Dura Vermeer gaat deze opgave aan in bouwteamverband met Mobilis TBI en gemeente Amsterdam.  

VEILIGER 

De gemeente Amsterdam wil daarnaast ook meer ruimte voor voetgangers, fietsers, tram, groen en minder ruimte voor auto’s. Dit maakt het verkeer veiliger, verbetert de openbare ruimte en de doorstroming van het tramverkeer. Het doel van Programma Oranje Loper is dan ook om het maaiveld op en tussen de bruggen opnieuw in te richten, zodat er meer ruimte ontstaat. 

SAMENWERKING CENTRAAL 

Gemeente Amsterdam beoordeelde de uitwerking van de aanbesteding op visie en aanpak met betrekking tot samenwerking en hoe te komen tot een bouwteam met drie partijen. De samenwerking tussen de diverse partijen en aandacht voor omgeving stonden tijdens de aanbesteding centraal en staan dat ook tijdens de realisatie. Op deze manier is de kans op optimalisaties en innovaties veel groter dan wanneer objecten per stuk worden aanbesteed.  

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!