Vorige
Paleis van Justitie

Renovatie en nieuwbouw voor het Rijksvastgoedbedrijf

De renovatie van het Paleis van Justitie in Den Bosch

31.988 m2
's-Hertogenbosch
24 maanden
UAV-GC
Bouw & Vastgoed

In 2021 begon de transformatie van het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch. Een indrukwekkende 32.000 vierkante meter werd toekomstbestendig gemaakt. Dura Vermeer, Croonwolter&dros en Fokkema Partners Architecten bundelden hun krachten voor het Definitief Ontwerp. De werkzaamheden zijn nu voltooid en inmiddels biedt het vernieuwde Paleis van Justitie allerlei organisaties een comfortabele en moderne werkomgeving.

Het ontwerp voor Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch

Duurzaam renoveren

Tijdens de renovatie van het Paleis van Justitie hebben we bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is onder andere het restaurant op de zevende verdieping volledig vernieuwd. De karakteristieke bogen zijn voorzien van akoestische panelen van petvilt, een duurzaam materiaal. De horizontale betonnen balken, kenmerkend voor de architectuur van dit pand, zijn opnieuw gebruikt en aangevuld met extra houten balken. Om dezelfde uitstraling te creëren, zijn deze in betonlook geschilderd door een expert.

Overview restaurant

Renovatie restaurant Paleis van Justitie

Vernieuwde installaties

Niet alleen de uitstraling en materialen hebben een upgrade gekregen met de renovatie. Ook de installaties in het Paleis van Justitie zijn onder handen genomen. We hebben bijvoorbeeld aandacht besteed aan duurzame klimaatbeheersing. Goed voor de natuur en het comfort in het gebouw. Ook de brandveiligheid is naar een hoger niveau gebracht, wat bijdraagt aan veilig werken en veilig vluchten.

Efficiënt ruimtegebruik

Het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch is grondig aangepakt om het klaar te maken voor de toekomst. Na de verbouwing kunnen de beschikbare ruimtes efficiënter benut worden. Dit betekent dat naast de rechtbank Oost-Brabant, het Gerechtshof 's-Hertogenbosch en het Openbaar Ministerie, ook andere justitieorganisaties hun intrek kunnen nemen in het gebouw. De Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek en het Nederlands Forensisch Instituut zullen binnenkort ook in het Paleis van Justitie te vinden zijn.

Flexwerken en ontmoeten

Variatie aan zitjes

Buffet

Renovatie restaurant Paleis van Justitie

Meer flexibiliteit

Het gerenoveerde kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie is nu efficiënter ingedeeld en flexibeler in gebruik. Er zijn verschillende typen comfortabele werkplekken gecreëerd die passen bij de diverse werkzaamheden. Zo zijn er meer ruimtes voor ontmoeting en samenwerking, met moderne vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. Bovendien is de geluidsisolatie van het gebouw en de werkplekken verbeterd, zodat gebruikers in alle rust en met privacy kunnen werken. Dus of je nou geconcentreerd wil werken of collega’s wil ontmoeten: er is voor ieder wat wils!

Pantry

Gerenoveerd kantoorgedeelte

Vergaderruimte

Gerenoveerd kantoorgedeelte

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.