Vorige
Paleis van Justitie

Renovatie en nieuwbouw voor het Rijksvastgoedbedrijf

Het Paleis van Justitie in Den Bosch wordt gerenoveerd

31.988 m2
's-Hertogenbosch
24 maanden
UAV-GC
Bouw & Vastgoed

In 2021 startte de verbouwing van het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch. 32.000 vierkant meter kantoorgedeelte wordt toekomstbestendig. Dura Vermeer, Croonwolter&dros en Fokkema & Partners Architecten werkten samen aan het Definitief Ontwerp. In 2023 biedt het vernieuwde Paleis van Justitie alle organisaties een comfortabele en moderne werkomgeving.

Het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch wordt gerenoveerd en verbouwd om het toekomstbestendig te maken. Na de verbouwing kunnen de beschikbare ruimtes efficiënter benut worden. Daardoor kunnen er straks naast de rechtbank Oost-Brabant, het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch en het Openbaar Ministerie, ook andere justitieorganisaties hun intrek nemen in het gebouw. De Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie en Naturalisatiedienst Dienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek en het Nederlands Forensisch Instituut zullen na de verbouwing ook in het Paleis van Justitie te vinden zijn.

Het ontwerp voor Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch

Efficiënter en meer ruimtes

Het huidige kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie wordt efficiënter ingedeeld en zal flexibeler worden in gebruik. Zo zullen er verschillende typen comfortabele werkplekken komen die passen bij de verschillende typen werkzaamheden. Er komen meer ruimtes om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Met moderne vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. De geluidsisolatie van het gebouw en de werkplekken worden verbeterd. Zo kunnen gebruikers in alle rust werken met privacy.

Pantry

Gerenoveerd kantoorgedeelte

Vergaderruimte

Gerenoveerd kantoorgedeelte

Vernieuwde installaties

Tijdens de renovatie van het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie zullen installaties vernieuwd worden. In het ontwerp wordt aandacht geschonken aan klimaatbeheersing en andere multifunctionele toepassingen. Ook de brandveiligheid wordt naar een hoger niveau gebracht. Samen met veilig werken en veilig vluchten gezien het aantal mensen dat na renovatie in het gebouw aanwezig is.

Overview restaurant

Renovatie restaurant Paleis van Justitie

Duurzaam renoveren

Op de zevende verdieping van het Paleis van Justitie in Den Bosch is het nieuwe restaurant geopend. Tijdens de renovatie is het restaurant ook volledig aangepakt. De karakteristieke bogen zijn voorzien van akoestische panelen van petvilt. Ook de horizontale betonnen balken zijn kenmerkend voor de architectuur van dit pand. Door de inbreng van extra houten balken, is deze stijl doorgezet. De balken zijn in betonlook geschilderd door een expert.  

Flexwerken en ontmoeten

Variatie aan zitjes

Buffet

Renovatie restaurant Paleis van Justitie

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.