Vorige
Paleis van Justitie

Renovatie en nieuwbouw voor het Rijksvastgoedbedrijf

Het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in Den Bosch wordt gerenoveerd en verbouwd.

31.988 m2
's-Hertogenbosch
24 maanden
UAV-GC
Bouw & Vastgoed

In 2021 start de verbouwing van het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch. 32.000 vierkant meter kantoorgedeelte wordt toekomstbestendig. Momenteel werken Dura Vermeer, Croonwolter&dros en Fokkema & Partners Architecten aan het Definitief Ontwerp. In 2023 biedt het vernieuwende Paleis van Justitie alle organisaties een fijne en moderne werkomgeving.

Het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch wordt gerenoveerd en verbouwd om het toekomst bestendig te maken. Na de verbouwing kunnen de beschikbare ruimtes efficiënter benut worden. Daardoor kunnen er straks naast de rechtbank Oost-Brabant, het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch en het Openbaar Ministerie, ook andere justitieorganisaties hun intrek nemen in het gebouw. De Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie en Naturalisatiedienst Dienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek en het Nederlands Forensisch Instituut zullen na de verbouwing ook in het Paleis van Justitie te vinden zijn. 

Het huidige kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie wordt efficiënter ingedeeld en zal flexibeler worden in gebruik. Zo zullen er verschillende typen comfortabele werkplekken komen die passen bij de verschillende typen werkzaamheden. Er komen meer ruimtes om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Met moderne vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. De geluidsisolatie van het gebouw en de werkplekken worden verbeterd. Zodat de gebruikers in alle rust kunnen werken met privacy. 

Tijdens de renovatie van het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie zullen installaties vernieuwd worden. In het ontwerp wordt aandacht geschonken aan klimaatbeheersing en andere multifunctionele toepassingen. Ook de brandveiligheid wordt naar een hoger niveau gebracht. Samen met veilig werken en veilig vluchten gezien het aantal mensen dat na renovatie in het gebouw aanwezig is. 

Het ontwerp voor Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.