Vorige
De Landbouwbuurt

Een fijne wijk dichtbij het levendige centrum van Rotterdam.

Rotterdam
01-2019 - 01-2020
Bouw & Vastgoed

De Landbouwbuurt, een nieuwbouwproject gelegen nabij het Zuiderpark, Zuidplein en Ahoy. Een fijne wijk dichtbij het levendige centrum van Rotterdam. De Landbouwbuurt telt 31 comfortabele eengezinswoningen die in opdracht van Havensteder door Dura Vermeer zijn gebouwd en zojuist zijn opgeleverd.

Dankzij een uitstekende isolatie krijgen de woningen energielabel A.

Alle woningen zijn gasloos en aangesloten op stadsverwarming.

GEZELLIG WOONGEBIED

In de Landbouwbuurt, gelegen om de hoek van het Zuiderpark, is het prettig thuiskomen. Het nieuwe woongebied ligt in het karakteristieke Tuindorp Vreewijk, in
het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De afgelopen jaren heeft de Landbouwbuurt zich ontwikkeld tot een gezellig woongebied met eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimten met een woonoppervlak variërend tussen 72 m2 tot maar liefst 110 m2.

TOEKOMSTBESTENDIG

De woningen zijn comfortabel en op de toekomst gericht. Dankzij een uitstekende isolatie krijgen de woningen energielabel A. Ook zijn er een aantal duurzame maatregelen getroffen die een laag energieverbruik mogelijk maken. Met een douchewarmtewisselaar hergebruikt de woning circa 60% van de warmte uit het douchewater. Daarnaast zijn de woningen gasloos en aangesloten op stadsverwarming.

JARENLANGE SAMENWERKING

Ongeveer 10 jaar na het verkrijgen van de bouwvergunning, is de laatste fase van de Landbouwbuurt naar tevredenheid in gebruik genomen door Havensteder. Dura Vermeer Bouw Leidschendam begon in 2010 met de realisatie van de eerste fase, bestaande uit 33 woningen, destijds in opdracht van Comwonen. De appartemententoren van fase 2 werd gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Rotterdam.

Vandaag de dag is Comwonen Havensteder geworden en zijn de vestigingen van Dura Vermeer gefuseerd in Dura Vermeer Bouw Zuid West. Bijzonder aan dit project is dat de projectleiders van beide partijen vanaf dag 1 tot aan de laatste fase betrokken zijn geweest bij de realisatie van de Landbouwbuurt. Dankzij de gezamenlijke budgetten en alternatieve bouwmethoden zoals prefab met prefab metselwerk, is ook de laatste fase succesvol afgerond.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.