Vorige
Rhijnhoeve

Karaktervolle woningen aan de Oude Rijn

In samenwerking met BPD Ontwikkeling realiseert Dura Vermeer 63 woningen in Oegstgeest a/d Rijn. De woningen worden in twee fasen gebouwd en liggen tussen de Oude Rijn en de nog te graven Binnenrijn. Rhijnhoeve is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling waar Dura Vermeer en BPD Ontwikkeling in 15 jaar tijd zo’n 1200 woningen realiseren. De woningen zijn ontworpen door Van Manen – architectuur en kenmerken zich door de togen in het metselwerk, charmante roedeverdelingen in de ramen en overstekende dakranden.

Directeur Projecten bij BPD, Theo van der Plas, vindt het een mooi moment. “Samen met de gemeente Oegstgeest ontwikkelen we vanuit VOF Oegstgeest aan de Rijn een prachtige waterstad. Het is een intensief proces geweest waar we met veel betrokken mensen, met een warm hart aan deze wijk hebben gewerkt. Bouwer Dura Vermeer en stedenbouwkundig bureau West 8 zijn vanaf dag één fijne, vaste partners geweest bij de grotere gebiedsontwikkeling waar we inmiddels bijna 1200 woningen gerealiseerd hebben.”

Wethouder Elfred Bus beaamt deze woorden: “Oegstgeest aan de Rijn is een prachtige wijk geworden, die nu bijna compleet is. Ik ben blij dat de woningen in Rhijnhoeve een charmante uitstraling combineren met slimme keuzes op het gebied van duurzaamheid. Dit sluit goed aan bij de stappen die we zetten richting een duurzamer dorp.”

togen in het metselwerk

charmante roedeverdelingen in de ramen

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.