Vorige
Rijwielstallingen station Tilburg

Plek voor bijna 7.500 fietsen

Duurzaam en digitaal

Station Tilburg
12/2018 - 11/2021
€ 10.691.000
D&C (UAV-GC)
Gemeente
Infra

In opdracht van ProRail, NS en de gemeente Tilburg heeft Dura Vermeer twee rijwielstallingen bij station Tilburg gerealiseerd. De beide stallingen bieden in totaal plek aan bijna 7.500 fietsen en 200 OV-fietsen en lossen daarmee het huidige capaciteitsprobleem in het centrum op. 

NOORDELIJKE STALLING

In april 2019 startte de bouw van de noordelijke stalling. Een kleine tegenslag: bodemverontreiniging. Gelukkig heeft dit, door goede samenwerking met opdrachtgever ProRail, nauwelijks voor uitloop van de bouwtijd gezorgd. Op 21 juli 2020 opende de stalling haar deuren. In november 2021 volgde de zuidelijke stalling. Er zijn in totaal circa 7.500 fietsparkeerplaatsen gerealiseerd en de fietsenstalling is van alle gemakken voorzien. Er zijn rolbanden, er is een fietsenmaker en alle rekken zijn voorzien van QR-codes om je fiets digitaal terug te kunnen vinden. Ook staan er OV-fietsen voor de verhuur.  

Duurzaam

Het dak is bedekt met vetplantjes

Van alle gemakken voorzien

Automatische hellingbanen en rolbanden

DUURZAAM DAK

Het dak van de nieuwe stalling is verduurzaamd met zo’n 2.400 m2 sedummatten (vetplantjes). Zulke groene daken helpen om een deel van de regen op te vangen. Tijdens hoosbuien raken de riolen zo minder overbelast. Bovendien heeft het een goede isolerende werking en gaat het dak langer mee. 

zuidelijke stalling

Na een gefaseerde projectduur van een kleine 3 jaar is op woensdag 17 november 2021 de tweede (zuidelijke) rijwielstalling naast Tilburg Centraal Station in gebruik genomen. Naast de 4000 fietsparkeerplekken in de eerste, noordelijke, stalling zijn er nu circa 3500 extra plekken beschikbaar.

Nieuwste snufjes

Automatische OV-detectie

Natuurlijke lichtinval

Duurzame oplossingen

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven