Vorige
Rijwielstallingen station Tilburg

Plek voor bijna 7.500 fietsen

Een stalling met een groen dak

Station Tilburg
12/2018 - 11/2021
€ 10.691.000
D&C (UAV-GC)
Gemeente
Infra

In opdracht van ProRail, NS en de gemeente Tilburg realiseert Dura Vermeer twee rijwielstallingen bij station Tilburg. De beide stallingen bieden in totaal plek aan bijna 7.500 fietsen en 200 OV-fietsen en lossen daarmee het huidige capaciteitsprobleem in het centrum op. 

NOORDELIJKE STALLING

In april 2019 startte de bouw van de noordelijke stalling. Een kleine tegenslag: bodemverontreiniging. Gelukkig heeft dit, door goede samenwerking met opdrachtgever ProRail, nauwelijks voor uitloop van de bouwtijd gezorgd. Op 21 juli 2020 opende de stalling haar deuren. Er zijn 3.900 fietsparkeerplaatsen en de fietsenstalling is van alle gemakken voorzien. Er zijn rolbanden, er is een fietsenmaker en alle rekken zijn voorzien van QR-codes om je fiets digitaal terug te kunnen vinden. Ook staan er OV-fietsen voor de verhuur.  

Duurzaam

Het dak is bedekt met vetplantjes.

Van alle gemakken voorzien

Automatische hellingbanen en rolbanden.

DUURZAAM DAK

Het dak van de nieuwe stalling is verduurzaamd met zo’n 2.400 m2 sedummatten (vetplantjes). Zulke groene daken helpen om een deel van de regen op te vangen. Tijdens hoosbuien raken de riolen zo minder overbelast. Bovendien heeft het een goede isolerende werking en gaat het dak langer mee. 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven