Vorige
Singelparkbruggen Leiden

Wandelroute langs de Leidse Singel

Ontwerp en realisatie van zes voetgangersbruggen

Leiden
01/01/2018 - 01/09/2020
€ 3.977.000
D&C (UAV-GC)
Gemeente
Infra

Het Singelpark in Leiden is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. Dura Vermeer heeft zes voetgangersbruggen geplaatst in de krappe historische binnenstad van Leiden.

VERTALING ONTWERP

Dura Vermeer heeft als ontwerpende bouwer de brugontwerpen van de architect vertaald naar een maakbaar ontwerp dat voldoet aan alle geldende wet-en regelgeving. De uitdaging hierbij was om zo dicht mogelijk bij het prachtige ontwerp van de architect te blijven. De Singelparkbruggen zijn een natuurlijk onderdeel van het park en sluiten in materiaalgebruik aan op hun omgeving. Ook zijn ze duurzaam in beheer en uitstraling. Alle bruggen vormen een geheel dankzij de herkenbare elementen als spiegelende roestvaststalen bollen, de toepassing van cortenstaal en typisch Leidse straatstenen. 

Puzzelen met de ruimte

Bij elke inhijsoperatie gingen we slim om met de beperkte ruimte in de binnenstad.

Stijlvol ontwerp

Met spiegelende roestvaststalen bollen, de toepassing van cortenstaal en typisch Leidse straatstenen.

KRAPPE HISTORISCHE BINNENSTAD 

De nieuwe bruggen zijn geplaatst in de krappe historische binnenstad van Leiden. Dura Vermeer heeft de omgeving tijdens de realisatie nauwlettend gemonitord en de bouwtechnieken waar nodig aangepast om schade te voorkomen tijdens het plaatsen van de brugfundaties. 

Het inhijsen van de stalen bruggen was op iedere locatie een puzzel. Waar kan de kraan veilig staan? En hoe manoeuvreren we de grote brugdelen binnen de krappe beschikbare ruimte? Door goed te overleggen met de omwonenden en de gemeente Leiden, lukte het steeds om de brugdelen veilig te plaatsen met minimale overlast voor de omgeving. 

1
3

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.