Vorige
Stadsbeek Enschede

Bouwteamsamenwerking aanleg Stadsbeek voor een waterbestendig Enschede

Elferinksweg , Enschede
2020 - 2021
4,5 miljoen
Bouwteam
Gemeente
Infra

Voor fase drie van Stadsbeek Enschede koos de gemeente Enschede voor het werken met een Bouwteam. Dura Vermeer werkte mee om noodzakelijke kabel- en leidingverleggingen te ontwerpen met de transportrioolverlegging, om ruimte te creëren voor de Stadsbeek. Met als resultaat een praktische ontwerp- en uitvoeringssamenwerking tussen de gemeente, kabel en leidingeigenaren, combi aannemer Siers en Dura Vermeer.

Stadsbeken Enschede

Aanleg Stadsbeek Enschede

Voor een waterbestending Enschede.

Stadsbeken Enschede

Groen en veilig Enschede

Om de straat ook groen en veilig te maken werden er op elke kruising kleine bosjes met bomen in halfverhardingen aangebracht.

De nauwe samenwerking, ook op de bouwplaats, leidde tot minimale hinder voor de omgeving waar de gezamenlijke planning vloeiend heeft gelopen. 

Gedurende het werk was er door goede communicatie met de omgeving te allen tijde betrokkenheid en draagvlak voor het project bij de stakeholders. Dit resulteerde weer in een enorme bereidheid om af te koppelen, zodat iedereen zijn dakwater naar de beek liet brengen. Om de straat ook groen en veilig te maken werd er op elke kruising kleine bosjes met bomen in halfverhardingen aangebracht. Door de aanleg van de Stadsbeek waarop ook de drainage van een groot gebied is aangesloten heeft het project ingespeeld op de wateroverlast. 

MEER DUURZAME PROJECTEN INFRA REGIO NOORD OOST

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!