Vorige
Station Tilburg perron 4

Optimale bereikbaarheid en toekomstbestendig station Tilburg

Tilburg
2023-2024
Bedrijfsleven
Infra

Dura Vermeer heeft in opdracht van ProRail ruim twee jaar aan de stations Tilburg en Tilburg Universiteit en aan het spoor op het tracé Breda – Boxtel/Vught gewerkt. Steeds meer mensen maken een duurzame keuze voor de trein en het aantal reizigers zal de komende jaren gaan toenemen. Het project ‘Programma Hoogfrequent Spoor Tilburg en vierde perron’ is dan ook nodig om het groeiende aantal reizigers voldoende ruimte en comfort te bieden en het traject toekomstbestendig te maken. Op station Tilburg wordt daarom onder andere een vierde perron aangelegd.

Toekomstbestendig

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe perron op Station Tilburg optimaal bereikbaar is, zijn het spooremplacement en de aanliggende sporen volledig aangepast. Zo kunnen er frequenter treinen stoppen en de reizigers naar hun eindbestemming te brengen. Ook vonden er renovatiewerkzaamheden plaats. Onder andere is het oude seinhuis aan de westzijde van perron één op het station omgebouwd naar het relaishuis. Dit historische pand heeft van binnen een volledige make-over gehad, terwijl de karakteristieke buitenkant aan de kant van het busstation in ere is gehouden.

Comfort voor reizigers

Niet alleen Station Tilburg is verbeterd en vernieuwd. Ook de perrons en het meubilair op Station Tilburg Universiteit zijn aangepast en vernieuwd om het groeiende aantal reizigers voldoende ruimte en comfort te bieden. Tevens zijn op het traject Breda – Boxtel/Vught de bovenleiding, seinen en wissels verwijderd, aangepast of vervangen, zodat die weer toekomstbestendig zijn.

De werkzaamheden aan de stations en het spoor zijn gestart in september 2022 en afgerond in juni 2024.

1
8
Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Remko Uenk

Directeur Dura Vermeer Railinfra Regio Heel Nederland
Remko Uenk
Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven