Vorige
Stibbe

Schoof een plekje op

DURA VERMEER REALISEERT KARAKTERISTIEK ADVOCATENKANTOOR OP DE ZUIDAS

15.000 m2
03/2013 - 02/2016
Bouw & Vastgoed

Op de Amsterdamse Zuidas heeft Dura Vermeer het nieuwe hypermoderne hoofdkantoor van Stibbe ontwikkeld en gerealiseerd. Stibbe is een toonaangevend advocatenkantoor in de Benelux. Het nieuwe kantoorpand aan de Beethovenstraat beslaat 15.000 vierkante meter op een mooie locatie naast het Beatrixpark. Het ontwerp is van de Nederlandse architect Jo Coenen. 

Volledig CO2-neutraal

De BREEAM Excellent ambitie is onder meer gerealiseerd door de toepassing van duurzame materialen.

Hypermodern hoofdkantoor

Naar ontwerp van de Nederlandse architect Jo Coenen.

Het duurzaamheidsniveau is hoog. De BREEAM Excellent ambitie is onder meer gerealiseerd door de toepassing van duurzame materialen, het opnemen van een vegetatiedak en gebruik van duurzame energie door middel van warmte en koude bronnen. Ook is groene energie ingekocht, waardoor het gebouw volledig CO2-neutraal is. 

BIM

Vanuit het ontwerpstadium heeft het ontwerpteam dit ambitieuze project in 3D uitgewerkt. Waarin het gebouwontwerp volgens de BIM (Building Information Model) werkmethode is uitgewerkt en BIM basis is geweest voor de integrale samenwerking. Dankzij het gebruik van BIM is de realisatie van het kantoor efficiënt verlopen en op tijd opgeleverd. 

In de plint van het gebouw is de entree met receptie, bibliotheek en coffeebar te vinden. Door de afwerking in natuursteen in combinatie met de structuur van het atrium heeft het gebouw een bijzondere uitstraling gekregen. In september van 2015 leverde Dura Vermeer het naastgelegen kantoor van AkzoNobel op.

Bekijk de case study van Stibbe.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.