Vorige
2011 - 2024
Bedrijfsleven
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Het hoofdkantoor

Thales Nederland heeft zijn bedrijfsterrein in Hengelo gerevitaliseerd tot een hightech campus. Dit is het antwoord op de verschuiving van een oude maakindustrie naar een hypermoderne ontwikkelindustrie. Oude fabrieksgebouwen zijn getransformeerd tot werkplekken voor innovatieve technologen. De campus vormt een broedplaats voor hoogstaande technologie en een aantrekkelijke werkomgeving voor technisch talent.

Het officebuilding heeft een oppervlakte van 12.500 m2. Vanwege het ontwikkelen en testen van elektronica, wordt dit gebouw hoofdzakelijk ingericht met open kantoorruimten met een hoge interne warmtelast. Vanwege de hoge eisen op het gebied van beveiliging, zijn er specifieke voorzieningen opgenomen voor bijvoorbeeld datanetwerken. De elektriciteit wordt gedistribueerd door middel van een railkokerinstallatie en aanvullend zijn voorzieningen opgenomen voor “vreemde spanningen” van marine- en vliegtuigsystemen.

Op het terrein is tevens een Shared Facility Center gebouwd van 3.500 m2. Hierin zijn naast het gasten- en personeelsrestaurant, vergaderruimtes en lokalen opgenomen. Op de 1e verdieping huizen zo’n 370 personen, die bij brand door een trappenhuis moeten kunnen vluchten. DWA voerde diverse berekeningen uit op het gebied van brandveiligheid en keek ook naar organisatorische aspecten zoals registratie van aanwezigen en de coördinatie door het BHV-team.

In het Warehouse van ongeveer 4.000 m2 worden alle ontwikkelde elektronische componenten opgeslagen en verpakt voor verzending. Dit Warehouse is voorzien van een hoogwaardige beveiliging en een sprinklerinstallatie. Naast de opslag zijn enkele kantoorfuncties aangebracht in het gebouw.

 

Het testcentrum Smart-Z

Deze opdracht is gerealiseerd in 2024 en omvat nieuw gebouw & een grote verbouwing, tegelijkertijd en vlak bij elkaar. Binnen het project SMART-Z is hard gewerkt om de faciliteiten voor het testen en integreren van de systemen helemaal up-to-date en geschikt voor de toekomst te maken. 

Testcentrum Smart Z

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.