Vorige
Waar kennis en technologie samenkomen

The Gallery op Kennispark Twente Enschede

Enschede
2023 - 2024
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

The Gallery is een veelzijdig gebouw, waar kennis en technologie samenkomen, herbergt een scala aan huurders, waaronder Designlab University of Twente, start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven. Het biedt ruimte voor kantoren, bedrijfsruimten en laboratoria, en voorziet in een receptie, parkeergarage, restaurant en Grand Café. Momenteel is het vrijwel volledig verhuurd.

Multi-tenant in het nieuwe innovatiedistrict

De ruim 4.000 m² uitbreiding, ontworpen door Defesche van den Putte architecten die ook bij het voorgaande ontwerp betrokken was, zal een multi-tenantgebouw worden in het nieuwe innovatiedistrict, gelegen tussen de campus en het bestaande Business- en Sciencepark. Samen met Kleissen bouwmanagement, constructeur Schreuders en adviseur Sweegers en de Bruijn wordt de uitbreiding gerealiseerd. Naast bedrijven zullen ook gedeelde faciliteiten, zoals vergaderplekken, co-workingspaces, gedeelde labs en horecavoorzieningen hun plaats vinden. Bovendien zal het gebouw een opgefriste look en feel krijgen. De parkeergelegenheid wordt uitgebreid op en rondom het terrein en er worden extra laadpalen voor elektrische auto's geïnstalleerd.

Bouw van veilige laboratoria

De uitbreiding omvat zowel kantoor- als laboratoriumruimtes. De laboratoria worden gebouwd volgens strenge richtlijnen om de veiligheid van het personeel en de omgeving te waarborgen. Ze zullen voldoen aan de ML-I klasse (Micro-organismen Laboratorium schaal) met basis(aansluit)voorzieningen. Bovendien is het ontwerp zodanig dat de labruimte kan worden opgewaardeerd naar ML-II klasse.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.