Vorige
Tuindorp Vreewijk

Een van de grootste tuindorpen van ons land.

Vreewijk
12-2012 - 01-2024
Bouw & Vastgoed

Vreewijk heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van de Nederlandse stedenbouw en architectuur. Het is een van de eerste en grootste tuindorpen in ons land en uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Het tuindorp is toe aan een grondige opknapbeurt. Na 100 jaar ziet het er nog steeds prachtig uit en lijkt er op het eerste oog niet erg veel veranderd. De woningen voldoen alleen niet meer aan de eisen van de moderne tijd en vertonen tal van problemen. Vocht, tocht, schimmel, houtrot, verzakking, verouderde installaties en sanitair of keukens. Tevens dienen de woningen energetisch te worden verbeterd.

Bestaat 100 jaar

De woningen worden aangepakt zodat ze weer voldoen aan de eisen van de moderne tijd.

Bijzonder plaats

Het is een van de eerste en grootste tuindorpen in ons land en uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht.

In opdracht van woningcorporatie Havensteder zijn de eerste twee projecten uit het verbeterprogramma Vreewijk gerealiseerd met Dura Vermeer als ketenpartner. Hierna volgen nog circa 1300 woningen in de komende 10 tot 15 jaar. De levensduur van de woningen wordt met 25 jaar verlengd.

Project Vreewijk voeren we in drie fases uit. Iedere fase is weer opgedeeld in deelprojecten. Het pilotproject van de eerste 109 woningen is inmiddels afgerond en alle bewoners zijn inmiddels naar alle tevredenheid teruggekeerd in hun woning. De uitvoering van de volgende 152 woningen is in volle gang en wordt begin 2018 opgeleverd.

Meer weten over de voortgang in Vreewijk kijk op de website van Vreewijk Verder.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.