Vorige
Tuindorp Vreewijk

Een van de grootste tuindorpen van ons land.

Rotterdam
12-2015 - 06-2023
Bouw & Vastgoed

Vreewijk heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van de Nederlandse stedenbouw en architectuur. Het is een van de eerste en grootste tuindorpen in ons land en uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Na 100 jaar voldeden de woningen niet meer aan de eisen van de moderne tijd en vertoonden ze tal van problemen. Vocht, tocht, schimmel, houtrot, verzakking, verouderde installaties en sanitair of keukens. Tevens was het wenselijk de woningen energetisch te verbeteren. Na een stevige opknapbeurt is tuindorp Vreewijk weer comfortabel en toekomstbestendig.

1300 woningen

1300 woningen zijn aangepakt en voldoen weer aan de eisen van de moderne tijd.

Bijzondere plaats

Het is een van de eerste en grootste tuindorpen in ons land en uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht.

In opdracht van woningcorporatie Havensteder zijn de circa 1300 woningen uit het verbeterprogramma Vreewijk Verder gerealiseerd met Dura Vermeer als ketenpartner.  De levensduur van de woningen is met 25 jaar verlengd.

Project Vreewijk hebben we in vier fases uitgevoerd. Iedere fase is weer opgedeeld in deelprojecten. Na een bouwperiode van ruim 8 jaar zijn alle deelprojecten afgerond en alle bewoners zijn inmiddels naar alle tevredenheid teruggekeerd in hun woning. 

Bouwperiode van 8 jaar

Na een bouwperiode van ruim 8 jaar zijn alle woningen uit het verbeterporgramma Vreewijk Verder opgeleverd.

Authentiek karakter

Het authentieke karakter van Tuindorp Vreewijk is weer in ere hersteld.

Door de langdurige ketensamenwerking tussen opdrachtgever Havensteder en Dura Vermeer zijn de woningen middels een gerichte aanpak gerenoveerd.

Per fase is onderzocht welke werkzaamheden in de woningen nodig waren. Bij de aanpak is het wooncomfort vergroot, het noodzakelijke groot onderhoud uitgevoerd en het authentieke karakter van het Tuindorp Vreewijk versterkt.

Meer weten over de werkzaamheden in Vreewijk? Kijk op de website van Vreewijk Verder.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan hieronder contact op met Henk. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen voor jouw renovatieproject? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden bij Stefanie.

Foto's van Laurens Kuipers

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Senior projectmanager klant, markt en maatschappij Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen