Vorige
Veilige Veste 2.0

Een droom die uitkomt

Een veilige plek

Capelle aan den IJssel
Bouw & Vastgoed

Een verouderd kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel is getransformeerd tot een duurzaam opvanghuis voor slachtoffers van eergerelateerd of seksueel geweld. Stichting Fier heeft hiermee haar tweede Veilige Veste gerealiseerd: een veilig en aantrekkelijk gebouw, waar de slachtoffers niet weggestopt hoeven te worden.

Kinderspeelruimte

Sommige van de cliënten van Fier hebben jonge kinderen. Hier kunnen zij even spelen en ontspannen.

Buitenspeelplaats

Ook buiten is er ruimte om te ravotten en ontspannen.

Een tweede Veilige Veste is voor Fier een droom die uit komt. In 2012 is de eerste Veilige Veste in Leeuwarden gerealiseerd. De noodzaak van deze tweede Veilige Veste in de Randstad is enorm, er staan voortdurend jonge vrouwen op de wachtlijst. In de Veilige Veste 2.0 komt alle hulp die Fier biedt samen. De organisatie biedt crisisopvang en de vrouwen wonen hier beschermd of begeleid. Alles is erop gericht hen een nieuwe toekomst te geven.

Het is echt een gebouw ontworpen voor de behoefte van de gebruikers, met een plezierige lichte sfeer van binnen en functioneel in ontwerp. De omheinde tuin is een onderdeel van het gebouw zelf, deze buitenruimte geeft veel ruimte voor groen. Veilig afgesloten zodat de bewoners met een gerust hart naar buiten kunnen.

Ontvangstruimte

Bij de receptie hangt het kunstwerk "In iedereen zit een superheld".

De duurzaamheidsdoelstelling van de stichting is met de transformatie van het oude kantoorpand ook zeker behaald. Naast de zonnepanelen, de nieuwe isolatieschil en duurzame bouwtechnieken, is de levensduur van dit pand met misschien wel honderd jaar verlengd. Het energielabel van de Veilige Veste is van F naar A gebracht.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!