Vorige
Waterzeil

Het laatste deelplan van De Haven Spijkenisse

Spijkenisse
Bouw & Vastgoed

Op nog geen tien minuten lopen van het centrum Spijkenisse, met de Oude Maas om de hoek, komt het nieuwbouwproject Waterzeil. Deze plek wordt onderdeel van de grote gebiedsontwikkeling De Haven Spijkenisse, met De Elementen als overkoepelde gebiedsontwikkeling. Op deze plek bouwt Dura Vermeer 53 energieneutrale woningen en 26 duurzame appartementen.

Met de realisatie van dit deelplan draagt Dura Vermeer Bouw Zuid West bij aan het slotstuk van De Haven Spijkenisse, waarbij we de uitstraling en het thema van de haven hebben doorgezet. Waterzeil kent een divers en duurzaam woningaanbod zodat het een prettige leefomgeving wordt waar mensen kunnen groeien en bloeien. Het aanbod bestaat uit herenhuizen, appartementen, penthouses, eengezinswoningen en stadswoningen. Binnen dit project zijn de nautische sferen duidelijk voelbaar, met voorbijvarende boten langs de havenkade en de watertaxi voor de deur. Een groot deel van de woningen biedt een prachtig uitzicht over de haven. Ook zijn er enkele ligplaatsen in de haven beschikbaar voor een eventuele privéboot.

Volledig voorbereid op de toekomst 
Bij Dura Vermeer willen we onze footprint tot een minimum beperken. Ook in het project Waterzeil staat duurzaamheid centraal. Alle woningen worden gasloos én energieneutraal en zijn daarmee volledig voorbereid op de toekomst. De grondgebonden woningen beschikken over een bodemwarmtepomp, zonnepanelen, triple glas en douche- en ventilatie-WTW. Ook de appartementen in Waterzeil zijn gasloos en energiezuinig en werken door middel van warmte-koude-opslag (WKO). Zowel in de appartementen als de woningen zijn radiatoren overbodig, doordat de woningen zijn voorzien van vloerverwarming – en koeling. Bovendien kunnen toekomstige bewoners eenvoudig een eigen laten laadpaal laten installeren op deze plek voor het gebruik van hun elektrische auto. 

 

De appartementen bieden uitzicht over de havenkade, de molen, of de speeltuin en het groen

Bij de opzet van het masterplan staan de rijke kleurafwisselingen en opeenvolging van straten en pleinen centraal

Unieke architectonische eenheden 
Architectenbureau ByCarmen heeft bij de opzet van het masterplan voor Waterzeil de Oud-Hollandse havenstad met haar openbare ruimten en pleinen centraal laten staan. De rijke kleurafwisseling en opeenvolging van straten en pleinen zijn daarbij het vertrekpunt geworden. De appartementen worden vormgegeven in robuuste gebouwen, die met hun verticale ramen en puntdaken iets weghebben van havenpakhuizen. Een deel van de gezinswoningen is daarnaast duidelijk geïnspireerd op statige, oud-Hollandse grachtenpanden. De gevels van de gebouwen worden ontworpen vanuit de openbare ruimte en vormen als het ware het ‘behang’ van de stedelijke ruimte. De kades en straten worden neergezet als een verzameling huizen en gebouwen, met ieder een eigen identiteit. Bij de woningen worden de erfafscheidingen mee ontworpen om zo groen toe te voegen aan de wijk. 

Omgeving Waterzeil 
De woningen van Waterzeil komen op een steenworpafstand van het centrum Spijkenisse, met de belangrijkste voorzieningen in de buurt. Supermarkten, sportscholen en een kinderopvang bevinden zich in de nabije omgeving. Ook aan de bereikbaarheid van Waterzeil is gedacht: de metro, bus en watertaxi bevinden zich op loopafstand. Naast de nautische sferen wordt Waterzeil omringd door diverse groene gebieden op loop – en fietsafstand. Zo lenen de nabije polders en het Hartelpark zich uitstekend voor lange wandelingen, of kies voor een kortere wandeling in de nabije omgeving langs de Maas.  

Waterzeil vormt de verbindende schakel tussen het centrum van Spijkenisse en de Oude Maas

Alle woningen zijn volledig voorbereid op de toekomst en beschikken over een bodemwarmtepomp, zonnepanelen, triple glas en douche- en ventilatie-WTW

Over Waterzeil 
Waterzeil is onderdeel van De Haven Spijkenisse, met De Elementen als overkoepelende gebiedsontwikkeling. De Haven Spijkenisse betreft een gebiedsontwikkeling van VOF Dijkzone: een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, Ballast Nedam Development en VORM. Met dit project draagt Dura Vermeer zorg om het slotstuk van De Haven te realiseren, waarbij het thema van eerdere deelplannen op de juiste manier wordt doorgetrokken. Hier woont de koper in nautische sferen, omringd door een groene omgeving. Meer informatie is te vinden op www.waterzeil-spijkenisse.nl.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.