Vorige

Activiteit | Woningbouw Hoogbouw en appartementen

De druk op de steden neemt toe, terwijl de beschikbare grond en ruimte afneemt. We hebben eigenlijk meer ruimte nodig dan dat we feitelijk hebben. Ondertussen is het tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen groot en komen er steeds meer mensen bij. Stadsontwikkelaars staan voor een grote puzzel: hoe voegen we woningen in onze steden toe en koesteren we tegelijkertijd wat leeg, wild en vrij moet blijven?

De succesformule is verschillende bouwlagen af te wisselen met groene openbare ruimten en kleinschalige voorzieningen. Zo bieden we de ruimte aan mens én aarde. We moeten steeds meer mogelijk maken op steeds minder vierkante meters. Hoogbouw is een middel om meer mensen in de stad te laten wonen, en meer ruimte over te laten voor de natuur. Niet meer 'of', maar én. Dat is voor ons Het Goede Doen.

Sociale ecosystemen creëren

De Zusjes, Amsterdam

Genoeg ruimte overhouden voor de natuur

Meeveranderen met het klimaat

We beginnen aan den lijve te voelen wat het betekent: klimaatverandering. Ook in de steden lopen riolen over en staan steeds meer straten blank, terwijl we na een hele natte winter weer onverminderd afkoersen op een te hete, te droge zomer, die in hun goed geïsoleerde huizen en gebouwen mensen tot wanhoop kan drijven. Het vraagt om mitigerende maatregelen, maar vooral ook: veel meer aandacht voor de natuur, de elementen en de sponswerking van de bodem, zodat daar weer gezond, waterabsorberend en verkoelend groen kan groeien.

 

‘Plekken beter achterlaten dan hoe je ze aantrof, vraagt om natuurinclusief en klimaatadaptief ontwerpen. Met oog voor groen, water, bodem, hitte en dieren.’

- Robert Boxem, conceptontwikkelaar

Gelijke kans voor iedereen

Mensen willen graag in de steden wonen – want daar gebeurt het – maar de binnensteden zitten vol en de huizenprijzen rijzen zowel in koop als in huur de pan uit, waardoor de midden- en lagere inkomens steeds meer naar de buitengebieden worden verdreven. Voor een goede en sterke stad, met kansen voor iedereen, is blijvende aandacht nodig voor passend en betaalbaar wonen ín de stad, voor iedereen.

Een van de oplossingen is het PCS-concept voor appartementen: standaardbouwen met de eigenheid van maatwerk. Het PCS-concept is een totaal uitgedacht bouwconcept met keuzes in standaard lijnen, stijlen en energieconcepten. 

 

Ga naar de pcs-website

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!