Vorige

Mentaal

MENTAAL

Iedereen heeft wel eens dat het mentaal even tegenzit. Je piekert wat langer en kan de dingen niet meer positief bekijken. Je voelt de stress en je wilt de knop omdraaien. Een leeg hoofd. Rust. Balans. Zeker zijn over jezelf. Positief denken. Je goed voelen. Dat zijn de ‘symptomen’ van mentaal fit zijn. Mentale fitheid is net zo belangrijk als je fysieke conditie om lekker in je vel te zitten en dingen goed te kunnen doen.

E-LEARNINGS HELPEN

Op onze Intranet pagina staan een groot aantel e-learnings die met praktische oefeningen helpen je beter te ontspannen, om te gaan met stress of hoe je een burn-out kunt voorkomen. 

Dé tips voor een goede werk- privébalans

Aan alle medewerkers van Dura Vermeer hebben we gevraagd: hoe zorg jij ervoor dat je het evenwicht behoudt tussen werk en privé? Hier zijn mooie tips uitgekomen waarvan we de beste met jullie delen. Een juiste balans zorgt er namelijk voor dat jij jouw energiepijl op orde houdt, wat bijdraagt aan jouw mentale gezondheid. Benieuwd hoe onze collega’s in contact blijven met anderen ten tijde van thuiswerken? Hoe je je energie na een dag thuiswerken met het hele gezin hooghoudt? Of hoe je na een dag op de bouwplaats op een leuke wijze balans aanbrengt als je weer thuiskomt bij je gezin? Bekijk dan snel de video en lees onze tips! 

De winnaars-tip: 

Heb aandacht voor elkaar en stel je partner, kind, familielid, vriend of collega regelmatig dezelfde 3 vragen: welk cijfer geef je je dag? Wat was het leukste dat je vandaag hebt meegemaakt? Wat was er niet leuk? Op een laagdrempelige manier zorgt het voor verbinding met elkaar en het is een reflecteermoment zodat je de dag kan afsluiten.

Overige tips: 

  • Doe waar jij je goed bij voelt en wees je bewust van dat iedereen vanuit zijn of haar eigen perspectief praat. Dit helpt om dingen niet te persoonlijk op te vatten en er niet te zwaar aan te tillen. 
  • Zorg voor een fijn ochtendritueel (eventueel met het hele gezin). Zo start je de dag voor jezelf. 
  • Beweeg! Zorg dat je elke dag 30 minuten wandelt, ook al voelt het alsof je geen energie of zin hebt. Ga na of er collega’s in de buurt wonen, zo kan je ook samen wandelen. Of misschien een leuke buur? 
  • Verplaats 1op1 meetings naar buiten, spreek ergens af waar je een ommetje kan doen. 
  • Spreek met jezelf af dat je ‘s avonds, in het weekend of in je vrije tijd geen e-mails beantwoord. Zet bijvoorbeeld meldingen op je telefoon uit. 
  • Wees actief betrokken bij sportactiviteiten van je kinderen. Breng of haal je kinderen vaker met de fiets, ga samen sporten of meld je aan als trainer/coach. 
  • Daag je collega’s uit met een beweeg challenge! 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.