Vorige

Activiteit Vervanging en renovatie kunstwerken

Vervanging brug in de provincie Noord-Holland.

De vervangingsopgave

Veel kunstwerken in de infrastructuur, zoals bruggen, viaducten en tunnels, zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en beginnen nu gebreken te vertonen. Door de toename van transport en belasting zie je dat deze kunstwerken tegenwoordig niet 100 jaar, maar 60 of 70 jaar meegaan.  

Onderdeel van SAVERA

Om deze kunstwerken weer bruikbaar te maken voor de komende jaren, maakt Dura Vermeer deel uit van SAVERA: Samenwerkingsverband voor de Vervanging en Renovatie Aanpak. Samen met andere bedrijven en ingenieursbureaus dekken we alle specialismen en kunnen we een integrale, duurzame aanpak aanbieden. 

Renovatie tunnel

Grondig renoveren

Ieder kunstwerk wordt vooraf grondig onderzocht en krijgt een unieke duurzame aanpak.

Renovatie viaduct in Limburg

Hinder minimaliseren

Onze aanpak minimaliseert hinder en beperkt de looptijd van het traject.

Vervanging timen met SENSOREN

Dat een brug naarmate de jaren verstrijken vervangen moet worden, dat weten we. Maar wanneer precies? Dat vertelt het zelf door de betonsensoren die op strategische plekken in de brug zijn geplaatst. Deze sensoren meten de temperatuur, vochtigheid en het ontstaan van corrosie. Als er een afwijking van de toegestane norm wordt ontdekt, kan tijdig ingegrepen worden. Dat resulteert in lagere kosten en een betere planning van de vervangingsopgave. De sensoren zijn toepasbaar op nieuwe en bestaande kunstwerken.

DUURZAAM RENOVEREN EN VERVANGEN

Ieder kunstwerk wordt grondig onderzocht. Welke onderdelen kunnen nog gebruikt worden op het kunstwerk? En welke onderdelen kunnen wellicht ingezet worden op een ander project? Zijn leuningen niet meer bruikbaar voor een provinciale weg, dan misschien wel voor een voetgangersbrugNa grondig onderzoek gaan we aan de slag op een zo duurzaam mogelijke manier. Renoveren, bouwen, gebreken verhelpen, het kunstwerk weer toekomstgericht maken. Wij draaien ons hand daar niet voor om.  

Heb jij kunstwerken die aan het einde van de levensduur zijn? Neem contact met ons op.

Activiteiten

Bekijk deze gerelateerde expertises en activiteiten.

Bekijk alle Activiteiten

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!