Vorige

Expertise Urban mining

Circulaire wegenbouw

Op naar een circulaire bouwsector

Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor volgende generaties, dat zit als familiebedrijf in ons DNA. Als bouwsector hebben wij grote impact op onze leefomgeving. 50% van het grondstofgebruik, 40% van het afval en 35% van de CO2-uitstoot komt voor onze rekening. Wij dragen daarom met urban mining proactief bij aan de transitie naar een circulaire bouwsector. Dit doen we door te adviseren over, het produceren van en te innoveren met primaire en secundaire bouwstoffen. Want ook wij gaan voor volledig circulair.  

Direct naar:
50% van het totale grondstofgebruik in Nederland komt op naam van de bouwsector.
35% van de totale CO2-uitstoot in Nederland komt op conto van de bouwsector.
40% van het totale Nederlandse energieverbruik komt op naam van de bouwsector.
Circulaire bouwstoffen

Van afvalstof tot grondstof

Wij verwerken puin en oud asfalt voor hergebruik.

Circulaire bouwgrond

Voor een groener en gezonder Nederland

Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor volgende generaties.

Urban mining IS NOG MAAR ONS BEGIN

Met urban mining verwerken we bijvoorbeeld puin en oud asfalt voor hergebruik. Voor (onze) beton- en asfaltcentrales, onze projecten of in innovatieve producten. En wat dacht je van afgegraven, mogelijk vervuilde grond? Ook daar gaan wij mee aan de slag met urban mining. We hebben alle kennis en mogelijkheden in huis om het op te slaan, te verwerken en opnieuw in te zetten in onder andere onze grond- en slibbanken. Wij zitten hiermee vooraan bij de ontwikkelingen in de markt en zoeken constant naar nieuwe samenwerkingen voor een groener en gezonder Nederland. Of we op de goede weg zijn? Zeker. Zijn we er al? Nee, dit is nog maar ons begin.  

Bijdragen aan onze ambitie op het gebied van urban mining? Neem contact met ons op.

CIRCULAIRE HUB

In Rotterdam hebben we een unieke circulaire bouwhub geopend: Dura Vermeer Urban Miner. Dit is de vaste plek waar we, naast duurzame bouwlogistiek, ook gebruikte bouwmaterialen en gebouwelementen en -onderdelen tijdelijk opslaan, bewerken en weer een nieuwe bestemming geven. Hier komen opslag en transport uit de regio bij elkaar. Vanaf de bouwhub wordt alle binnenstedelijke logistiek elektrisch opgepakt waardoor CO2-uitstoot verder wordt gereduceerd. De reststoffenverwerking bewerkt materialen en elementen zodat deze een tweede leven krijgen en opnieuw ingezet kunnen worden.

40% van het Nederlandse afval in Nederland is gerelateerd aan de bouwsector.
30% van het totale Nederlandse waterverbruik wordt toegekend aan de bouwsector.
Puin recyclen

Wij hebben impact

Dagelijks realiseren we ons dat de impact van onze bouwactiviteiten op het milieu groot is. Ons doel is het afbouwen van onze bijdrage aan klimaatverandering door het beperken van de CO2 van onze activiteiten en het sluiten van de kringloop. Hierin kijken we niet alleen naar ons zelf, ook onze partners nemen wij hierin mee. Alleen gaan we sneller, maar samen komen we verder. Want alleen samen maken we de grootste impact.

Onze bouwstoffen

CERTIFICATEN

Hieronder staat een aantal voorbeelden van de geldende certificaten voor bouwstoffen. Heb je leveringen ontvangen voor een middelgroot of groot project, dan kan je een op maat gemaakt certificaat aanvragen via onderstaande button.

Op maat gemaakt certificaat aanvragen

Expertises

Ontdek onze andere expertises en activiteiten op het gebied van infrastructuur.

Bekijk alle expertises en activiteiten

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Mirjam de Boer – Postmus

Directeur Dura Vermeer Infra Participaties Regio Heel Nederland
Mirjam de Boer – Postmus