Vorige

Expertise Urban mining

Maarten Inpijn portretfoto
Je eigen project starten?

Op naar een circulaire bouwsector

Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor volgende generaties, dat zit als familiebedrijf in ons DNA. Als bouwsector hebben wij grote impact op onze leefomgeving. 50% van het grondstofgebruik, 40% van het afval en 35% van de CO2-uitstoot komt voor onze rekening. Wij dragen daarom proactief bij aan de transitie naar een circulaire bouwsector. Dit doen we door te adviseren over, het produceren van en te innoveren met primaire en secundaire bouwstoffen. Want ook wij gaan voor volledig circulair.  

50% van het totale grondstofgebruik in Nederland komt op naam van de bouwsector.
35% van de totale CO2-uitstoot in Nederland komt op conto van de bouwsector.
40% van het totale Nederlandse energieverbruik komt op naam van de bouwsector.

Van afvalstof tot grondstof.

Wij verwerken puin en oud asfalt voor hergebruik.

Voor een groener en gezonder Nederland.

Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor volgende generaties.

DIT IS NOG MAAR ONS BEGIN

Wij verwerken bijvoorbeeld puin en oud asfalt voor hergebruik. Voor (onze) beton- en asfaltcentrales, onze projecten of in innovatieve producten. En wat dacht je van afgegraven, mogelijk vervuilde grond? Ook daar gaan wij mee aan de slag. We hebben alle kennis en mogelijkheden in huis om het op te slaan, te verwerken en opnieuw in te zetten in onder andere onze grond- en slibbanken. Wij zitten hiermee vooraan bij de ontwikkelingen in de markt en zoeken constant naar nieuwe samenwerkingen voor een groener en gezonder Nederland. Of we op de goede weg zijn? Zeker. Zijn we er al? Nee, dit is nog maar ons begin.  

Bijdragen aan onze ambitie? Neem contact met ons op.

40% van het Nederlandse afval in Nederland is gerelateerd aan de bouwsector.
30% van het totale Nederlandse waterverbruik wordt toegekend aan de bouwsector.

Wij hebben impact

Dagelijks realiseren we ons dat de impact van onze bouwactiviteiten op het milieu groot is. Ons doel is het afbouwen van onze bijdrage aan klimaatverandering door het beperken van de CO2 van onze activiteiten en het sluiten van de kringloop. Hierin kijken we niet alleen naar ons zelf, ook onze partners nemen wij hierin mee. Alleen gaan we sneller, maar samen komen we verder. Want alleen samen maken we de grootste impact.

Onze bouwstoffen

Expertises

Ontdek ook onze andere expertises op het gebied van infra.

Bekijk alle Expertises

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!