Vorige
Nieuws

Allerlaatste woning verkocht in villapark Burggooi

Vandaag zetten de laatste kopers een handtekening onder het koopcontract van hun nieuwe woning in de Kloostertuinen. Dit is het laatste deelgebied van Villapark Burggooi. De wijk wordt gerealiseerd door de Ontwikkelingscombinatie Burggooi, een samenwerking tussen de gemeente Alphen aan den Rijn, BPD, Bouwfonds Property Development en Dura Vermeer.

Villapark Burggooi ligt ten zuiden van de bestaande bebouwing van Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn, en bestaat uit vier deelgebieden met in totaal 750 woningen. In het hart van de wijk ligt het archeologisch themapark Archeon. Burggooi grenst aan een natuurlijke waterpartij met daarachter een grote parkzone. Twintig jaar geleden startte de gebiedsontwikkeling, die door de jaren heen met de tijd is meegegaan. De laatste fase van Villapark Burggooi wordt compleet gasloos opgeleverd.

Kopers Alexander en Sonja vertellen: “Wij zijn ontzettend blij dat het ons precies op tijd is gelukt om een woning te kopen in het mooie Villapark Burggooi. We gaan hier met veel plezier wonen.”

ARCHITECTUURHISTORISCHE THEMA’S

De vier deelgebieden volgen de architectuurhistorische thema’s van het Archeon-park: Landelijk, Traditioneel, Modern en Abstract. Deze thema’s komen terug in de ligging van het deelgebied en de oriëntatie van de woonstraten. Zo is deelgebied klassiek gericht op de Romeinse herberg en badhuis, en sluit deelgebied landelijk aan op de groenzone in de zuidrand van het villapark.

We kijken terug op een succesvolle gebiedsontwikkeling, aldus Rob Tummers van Dura Vermeer. ‘We hebben met elkaar lang gewerkt aan dit gebied. Wat ons betreft is dit het schoolvoorbeeld voor een gebiedsontwikkeling met een mix van mooie producten, verschillende architectuurhistorische thema’s. Met als resultaat een prachtige wijk, die een brede doelgroep heeft gediend’.

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD: “De verkoop van deze laatste woning markeert voor ons een traject dat ruim twintig jaar geleden begon. In een goede Publiek Private Samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn en Dura Vermeer wordt een prachtig villapark met ruim 750 grondgebonden woningen gerealiseerd; een belangrijke bijdrage aan het topsegment van Alphense woningmarkt. In het villapark dat rondom het Archeon is gebouwd, komen verleden, heden en toekomst op een bijzondere manier samen.”

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!