Vorige
Blog

Als sterk team realiseren we de mooiste projecten

Als uitvoerder bij Dura Vermeer werk ik vooral aan transformatie- en renovatieprojecten. Van het renoveren van historische gebouwen en monumentale panden tot de combinatie met nieuwbouw van woningen, kantoren en ziekenhuizen, je kunt hier alles tegen komen. Het is heel fijn dat ik bij Dura Vermeer direct het vertrouwen kreeg om mooie en bijzondere projecten op te pakken.

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Atilla Arslan (40) is uitvoerder bij Dura Vermeer Bouw Heyma B.V.

In 2018 besloot ik de overstap te maken van mijn vorige werkgever, waar ik me van timmerman had opgewerkt tot uitvoerder, naar Dura Vermeer. Mijn zwager werkte hier al en vertelde me over de fijne werksfeer en de vele mogelijkheden. Ik heb Dura Vermeer leren kennen als een groot, sociaal bedrijf dat door de structuur met verschillende werkmaatschappijen toch aanvoelt als een klein bedrijf. Ik mocht bij Dura Vermeer Bouw Heyma B.V. aan de slag als uitvoerder.

DIRECT AANSPREEKPUNT

Ik vind het werk als uitvoerder bijzonder omdat je direct buiten op de bouwplaats betrokken bent. Als direct aanspreekpunt heb ik contact met mensen uit alle lagen, van de timmermannen tot de opdrachtgever en architect. Dat maakt het werk heel leuk en interessant. Bovendien draag je als uitvoerder een stuk verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de mensen en om het project binnen planning en budget te realiseren. Ik ben er elke keer weer heel trots op wanneer we een project naar tevredenheid van iedereen afronden.

GEDREVEN TEAMSPELER

Het werken op projectbasis is heel afwisselend en ik leer veel mensen van binnen en buiten de organisatie kennen. Hoewel het team steeds verandert werk ik vaak met bekende collega’s in bijvoorbeeld de werkvoorbereiding, projectmanagement en uitvoering. Daardoor kunnen we met elkaar een goede band opbouwen. Ik merk dat iedereen binnen Dura Vermeer even gedreven is en zijn uiterste best doet. Het is in dit werk belangrijk dat je een echte teamspeler bent die van aanpakken houdt. In de renovatie kom je vaak interessante uitdagingen tegen waarvoor je samen slimme oplossingen moet bedenken.

VERSCHILLENDE DISCIPLINES

Recent hebben we in samenwerking met Mei architects and planners een oude confectiefabriek uit 1920 in Rotterdam getransformeerd naar 23 appartementen. Daarnaast hebben we op hetzelfde terrein ook nog twee nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het leuke is dat in zo’n project heel veel verschillende disciplines samenkomen, zoals gevelwerk, herstel van metselwerk, staalconstructie en het aanbrengen van een nieuwe verdieping bovenop het gebouw. Tijdens de afbouw bleek dat de stalen lateien bovenin het pand behoorlijk verrot waren. Dat moet je vervolgens proberen op te lossen in overleg met de opdrachtgever, de constructeur en de aannemer terwijl de geplande werkzaamheden gewoon doorlopen. Dankzij ons sterke team hebben we het project binnen de gestelde termijn en tot tevredenheid van de klant opgeleverd. Dat geeft wel een heel bijzonder gevoel.

IK KAN HIER ALLE KANTEN OP

Mijn ambitie is om me als uitvoerder verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk mooie projecten te maken. Het geeft een heel goed gevoel dat er bij Dura Vermeer veel doorgroeimogelijkheden zijn binnen de organisatie. Ik kan hier alle kanten op.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.