Vorige
Nieuws

Amsterdamse Van Deysselbuurt: samen bouwen aan een nog socialere en ondernemende buurt

Corporatie Rochdale en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer hebben met elkaar de intentieovereenkomst voor de renovatie en bouw van 630 sociale huurwoningen in de Van Deysselbuurt Amsterdam ondertekend.

Deze tijd kenmerkt zich door grote veranderingen in technologie en duurzaamheid, maar ook op het gebied van normen en waarden. Zo verandert ook onze leefomgeving mee. Met de ondertekening gaan we samen voor een nog socialer en ondernemender Van Deysselbuurt. Zo blijft juist behouden wat de buurt nu al prettig maakt om in te wonen.

RENOVATIE EN NIEUWBOUW DEYSSELBUURT: DUURZAAM AMBITIEUS

De Van Deysselbuurt ontstond voor het grootste deel in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De buurt ligt in de Westelijke Tuinsteden, met veel groen en kenmerkende gebouwen. De Van Deysselbuurt is van oudsher een sterke, sociale en ondernemende buurt. In de straat is veel ruimte voor ontmoeting en verbinding. Het hart van de buurt heeft een mix van ondernemers, variërend van nieuwe sociale ondernemers die winkelruimtes delen tot aan winkels die al ruim 30 jaar lang onderdeel zijn van het straatbeeld.

Corporatie Rochdale en de Gemeente Amsterdam hebben in samenwerking met de bewoners een vernieuwingsplan voor de Van Deysselbuurt gemaakt. De Van Deysselbuurt wordt een gemengde buurt met verschillende type woningen voor starters, gezinnen en ouderen. De kwaliteit en duurzaamheid van de woningen en de omgeving worden verbeterd binnen het kenmerkende karakter van de buurt.

Een feestelijke handdruk om de ondertekening te vieren

V.l.n.r.: Edwin Blom (directievoorzitter Dura Vermeer Renovatie Midden West), Eric Nagengast (directeur vastgoed van Rochdale) en Edwin de Kuiper (directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West)

Edwin de Kuiper: “Met elkaar hebben we de dankbare taak om aan de slag te gaan met de grote behoefte aan betaalbare woningen. Tegelijkertijd moeten we aan de gang met verduurzaming van de huidige woningvoorraad. De urgentie stijgt met de dag en alleen samen komen we verder. Dura Vermeer brengt haar disciplines samen om bestaande woonwijken te geven wat nodig is om de toenemende én veranderende behoefte te faciliteren.”

Edwin Blom: “We willen dat de bewoners trots zijn op hun buurt: we zien dat de verbinding die de bewoners met een wijk hebben, bijdraagt aan het versterken van onder meer sociale cohesie, veiligheid, ondernemerschap en de kwaliteit van een wijk. Het trekt een wijk als geheel omhoog. We zijn trots dat we samen met Rochdale integraal werken aan het verbeteren van de Van Deysselbuurt.”

Eric Nagengast: “Het moet niet uitmaken waar je woont of opgroeit. Overal moet je volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving. Dat is onze filosofie. Wij zetten daarom alles op alles voor een sterke Van Deysselbuurt, waar je veilig en prettig kunt wonen en waar iedereen toegang heeft tot goede voorzieningen.”

Dura Vermeer gaat aan de slag met de middenstrook van de Van Deysselbuurt. Deze bestaat uit 630 woningen. Een deel hiervan wordt gerenoveerd en een deel wordt nieuw gebouwd. Naar verwachting start Dura Vermeer Renovatie Midden West in het tweede kwartaal van 2024 met de renovatie van de middenstrook en wordt in het tweede kwartaal van 2026 gestart met de realisatie van de nieuwbouwwoningen door Dura Vermeer Bouw Midden West.

Van Deysselbuurt, Amsterdam

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.