Vorige
Nieuws

Betaalbaar wonen in Rotterdam-Zuid, Dura Vermeer tekent ervoor

Carnisse Eiland wordt een nieuwe stadsbuurt in Rotterdam-Zuid waar wonen, recreëren en ontmoeten centraal staan. De duurzame gebiedsontwikkeling bestaat uit circa 525 nieuwe woningen. Het gevarieerde woonaanbod bestaat uit koopwoningen, sociale- en middeldure huurwoningen. Op 15 december is de samenwerkingsovereenkomst getekend door de gemeente Rotterdam en Ontwikkelcombinatie Carnisse CV (OCC), bestaande uit Heijmans, Era Contour en Dura Vermeer. De opzet van het nieuwe Carnisse Eiland geeft doorkijkjes richting het Zuiderpark. In het hart van de wijk komt een paviljoen met een buurtplein voor alle bewoners uit de buurt. 

De samenwerking tussen Gemeente Rotterdam en Ontwikkelcombinatie Carnisse CV maakt het mogelijk dat er de komende jaren circa 525 nieuwe woningen in Carnisse worden gebouwd. Daarvan bevindt 65% zich in het sociaal- en middensegment.

Levendige wijk

Carnisse Eiland wordt een groene en levendige wijk. Er komen circa 525 nieuwe woningen. Binnen de woonblokken bevindt zich straks een groen dek met daaronder parkeermogelijkheden voor de bewoners. De buitenkant van de woonblokken wordt voorzien van een groene overgangszone in de vorm van een pergola of luifel. Het plan verbindt de Rotterdamse wijk Carnisse met het Zuiderpark door extra verbindingen. Er is veel groen in de openbare ruimte met autoluwe straten en een centraal ontmoetingsplein.


'Als wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen kan je natuurlijk alleen maar blij zijn met hoe het Hart van Zuid zich ontwikkelt. Het is ontzettend mooi dat er woningen komen waarvan 65% betaalbaar is, zodat ook mensen uit de wijk de stap naar een nieuwe woning kunnen maken. Maar ook de meerjarige verbinding tussen de betrokken partijen en de inzet die zij tonen is een compliment waard. Het wordt er alleen maar mooier op en Zuid verdient dit', vertelt Chantal Zeegers.
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.