Vorige
Blog

Bij Dura Vermeer ben je vrij om je eigen route te kiezen

Van projectleider tot trainee, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Koen van de Loo (28) is student en uitvoerder bij Dura Vermeer.

JE EIGEN ROUTE KUNNEN KIEZEN 

Eén dag per week afstuderen aan de TU Delft en vier dagen werken: het is super leuk om eindelijk in de praktijk aan het werk te zijn. Ik werk pas sinds april bij Dura Vermeer, maar de parkeergarage die we aan het bouwen zijn op de Garenmarkt in Leiden, voelt bijvoorbeeld al als mijn garage. Je bent snel onderdeel van het team als je interesse toont en proactief bent. En dan leer je ook het meest, is mijn ervaring.

In november start mijn afstudeerproject. Mijn intentie is om daarna voltijd bij Dura Vermeer aan de slag te gaan. Ik heb om verschillende redenen gekozen voor Dura Vermeer. Allereerst is het een groot bedrijf en wil ik graag grote civiele projecten doen. Daarnaast ken ik via-via een trainee die zeer positief is. Ten slotte is Dura Vermeer heel actief aanwezig op de Bedrijvendagen op mijn faculteit. Op die manier zichtbaar zijn werkt, mits je niet als een stoffig bedrijf overkomt natuurlijk.

WARM WELKOM

Zo stond ik afgelopen zomer zelf ook op de Bedrijvendagen, maar dit keer in het groengeel van Dura Vermeer. De manier waarop dat is gegaan, is wat mij betreft typerend voor de Dura Vermeer cultuur. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Join the team! In mijn geval vertelde ik mijn leidinggevende dat ik graag een steentje wilde bijdragen. Na één telefoontje van hem met de HR-verantwoordelijke was het geregeld.

Uitdaging

Als uitvoerder vorm ik de schakel tussen ontwerp en uitvoering. Ik help onder andere bij het maken van de planning, maak tekeningen en begeleid betonstortingen. Mooi en uitdagend werk. Wat ik hierna ga doen? Ik heb nog geen route uitgestippeld. Dat hoeft ook niet, dat is het mooie van Dura Vermeer: je bent vrij om je eigen plan te kiezen. Ze gooien je in het diepe- onder begeleiding uiteraard-, je leert veel en mag daarna overal heen zwemmen. Erg prettig, want zo kan ik mezelf blijven uitdagen.

MENTOR

Die uitdaging zou ook heel goed op een ander gebied kunnen liggen dan werkvoorbereiding. Ik kijk nu liever nog niet te ver vooruit. Ik vind het interessant dat er bij Dura Vermeer bijvoorbeeld een mentorschapsprogramma is. Samen met een seniore collega kun je gericht werken aan je loopbaan. Daar maak ik nu nog geen gebruik van, maar daar ga ik ongetwijfeld wel gebruik van maken in de toekomst. First things first!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.