Vorige
Blog

Blog Eef van der Pas | “Door de goede sfeer en leuke collega’s heb ik plezier in mijn werk”

Eef (27) rondde een jaar geleden het traineeship van Dura Vermeer af en werkt sindsdien als projectvoorbereider bij Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten. Voordat ze begon aan het traineeship dacht ze dat vooral de werkzaamheden haar werkplezier zouden bepalen. Inmiddels denkt ze daar anders over. “Ook door de goede sfeer en leuke collega’s bij Dura Vermeer heb ik plezier in mijn werk.”

Na het afronden van de bachelor Bouwkunde aan de TU Eindhoven volgde Eef de master Construction Management & Engineering aan de TU Delft. Voor haar afstudeeronderzoek over de kostprijsberekening in bouwteams interviewde ze werknemers van verschillende partijen in de bouwsector, zoals opdrachtgevers, bouwbedrijven en adviesbureaus. Een mooie manier om in contact te komen met toekomstige werkgevers. “Ik studeerde af tijdens de coronapandemie en wist één ding heel zeker”, vertelt Eef. “Ik wilde na mijn studie niet thuis komen te zitten, maar zo snel mogelijk aan het werk kunnen.” Voor de interviews sprak ze het liefst af op locatie, zodat ze kon proeven van de sfeer bij de verschillende bedrijven. “Een handige manier om te kijken of daar werken bij mij zou passen”, aldus Eef.

Dijkversterking Tiel-Waardenburg april 2022

Aan de slag bij Dura Vermeer

Via haar afstudeeronderzoek kwam Eef ook in contact met Dura Vermeer. Eef: “Ik hield een interview met een van de werknemers en dacht meteen: dit klinkt als een leuk bedrijf om voor te werken.” Ze solliciteerde online, mocht op gesprek komen en koos voor een traineeship. “Het voelde goed om bij een bouwbedrijf aan de slag te gaan. Ik heb de universiteit afgerond, maar ben meer praktisch ingesteld. Daarnaast wilde ik na mijn studie ervaring opdoen in de praktijk en niet achter een bureau belanden. Dit voelde daarom als de juiste stap.”

De eerste periode van haar traineeship draaide Eef mee op de afdeling calculatie. “Ik had natuurlijk onderzoek gedaan naar kostprijsberekeningen en vond het dan ook interessant om de afdeling te verkennen”, vertelt ze. Ze werkte mee aan een tender en deed in korte tijd veel kennis op. “Je leert ontzettend veel. Niet alleen over wat er allemaal komt kijken bij het werken aan een tender, maar ook over hoe de organisatie reilt en zeilt. Calculeren komt neer op veel rekenen en om die berekeningen te kunnen maken heb je informatie van anderen nodig. Je staat daardoor continu in contact met andere collega’s. Dat maakt dit werk zo dynamisch en boeiend.”

Dijkversterking Tiel-Waardenburg

Na acht maanden calculeren startte Eef in de tweede periode van haar traineeship als procescoördinator op het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg. Dit was het project waarvoor ze in de eerste periode van haar traineeship berekeningen had gemaakt. De tender was uiteindelijk toegekend aan Dura Vermeer, Van Oord en Ploegam. Eef: “Ik raakte betrokken bij de opstartfase van het project. Precies in die eerste acht maanden moet er van alles opgezet en geregeld worden. Enorm leerzaam, want geen dag is hetzelfde.” Eef vertelt dat je als procescoördinator voornamelijk bezig bent met het nakomen van contracteisen, het managen van risico’s en het maken van planningen. “Die functie paste niet helemaal bij mij. Je bent in die functie vooral met processen bezig, maar er is geen directe link met de realisatie van het project en dat miste ik.” Desondanks vond ze de periode als procescoördinator ontzettend leerzaam. Eef: “Het is niet altijd even makkelijk en snel om het via een proces te doen, maar nu weet ik wel waarom het belangrijk is. Dat is echt een voordeel, zeker voor het uitvoeren van grote projecten.”

Na een uitstapje als uitvoerder op een ander project in de laatste periode van het traineeship, kwam ze terug op het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg. Dit keer in vaste dienst en in de functie van projectvoorbereider. Eef: “Er waren wijzigingen die met de klant opgepakt moesten worden en daar moest nog een prijskaartje aan gehangen worden. Of ik de berekeningen wilde maken?” Over het antwoord op die vraag hoefde ze niet lang na te denken. “Dit was de uitgelezen kans om te kunnen doen wat ik het liefst doe. Enerzijds berekeningen maken en anderzijds meekrijgen wat er buiten gebeurt.”

1
4

Het elektrische laadplein WattHub

Om de dijkversterking volledig elektrisch te kunnen realiseren bouwden Van Oord, Ploegam en Dura Vermeer samen met Betuwewind een elektrisch laadplein met maar liefst 42 laadpalen: WattHub. Windmolens van Betuwewind voorzien het laadplein van energie. Zo kan materieel dat wordt gebruikt bij de dijkversterking, zoals vrachtauto’s en kranen, met groene stroom worden opgeladen. “Inmiddels is het een zelfstandig bedrijf”, vertelt Eef. “Ook andere partijen, zoals transportbedrijven, kunnen er gebruik van maken.” Naast haar werk als projectvoorbereider voor de dijkversterking is Eef planner voor het laadplein. “Het is nieuw en nog in ontwikkeling. Ik vind het leuk om bij die ontwikkelingen betrokken te zijn.” WattHub is het eerste elektrische laadplein in Nederland, maar als het aan Dura Vermeer ligt, blijft het daar niet bij.

Leren over jezelf

Eef kijkt met een positief gevoel terug op het traineeship. “Het is waardevol om in die twee jaar tijd een brede basis te leggen”, licht ze toe. “Je draait mee in diverse teams, doet uiteenlopende kennis op en ontmoet veel collega’s. Daardoor leer je op verschillende manieren naar het werk te kijken.” Ook vond Eef in de collega’s een klankbord. “Je kunt niet alleen inhoudelijk van hen leren, maar ook praten over hoe het gaat en waar je tegenaan loopt in je dagelijkse werkzaamheden.” De leiderschapscursus van De Baak is haar ook bijgebleven. “Het is leerzaam om naast alle technische en praktische dingen meer te weten te komen over jezelf en jezelf te ontwikkelen. Ook is het bijzonder hoe hecht je wordt met de groep collega’s waarmee je de cursus volgt. Daardoor leer je niet alleen over jezelf, maar ook over anderen. Dat is fijn om te weten voor de mogelijke samenwerking op projecten”, sluit ze af.

Ben jij op zoek naar een werkplek waar je een bak aan ervaring kunt opdoen? En waar er ook aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling? Solliciteer dan nu voor een traineeship bij Dura Vermeer!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!