Vorige
Blog

Blog: Rogier Middelburg, ontwikkelmanager

Rogier Middelburg (39 jaar) staat namens Dura Vermeer als ontwikkelmanager aan het roer van een enorm multidisciplinair project: de hoog-binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van Holland Park West in Diemen. Juist de complexe opgaves vol uitdagingen fascineren hem en zijn de reden waarom hij in het vak zit. Maar de leukste werken? Die maakt hij thuis, samen met zijn kinderen.

‘SAMEN GEBIEDEN MET IMPACT MAKEN EN DE LEEFOMGEVING VERBETEREN; DIE DRIVE HEERST HIER HEEL STERK OP DE WERKVLOER’

‘Ik heb drie kids die het fantastisch vinden om samen te knutselen. Zo hebben we onlangs een moestuintje aangelegd. De leuke gesprekjes die je voert terwijl ze zich verwonderen over tomaten en aardbeien is onbetaalbaar. Samen dingen proberen, proeven en ruiken; juist de kleine ditjes en datjes zijn enorm waardevol voor me. Als ontwikkelmanager ligt er veel verantwoordelijkheid op je bord. Het is makkelijk om werk mee te blijven dragen. Mijn kinderen geven een enorme stoot frisse energie en zorgen voor een fijne balans. Daar laad ik helemaal van op.

Thuiswerken is mede door de coronapandemie een must geworden. Omdat ik een eigen kantoor aan huis heb, vind ik ook thuis rust. Aan de bouwkant begin je vroeg en kun je om vier uur een kanon afschieten, maar bij projectontwikkeling liggen de werktijden anders. Ik breng graag de kinderen naar school of zorg dat er speeltijd is samen. Dan pak ik de momenten in de avond om mijn mailbox te legen of over strategische beslissingen na te denken. Ik gun mezelf een ander ritme en Dura Vermeer geeft me hierin alle ruimte.

Balans

De werk-privé balans is perfect. Thuis kom ik los van de drukte op het werk en vica- versa

Intermenselijk

Vastgoedontwikkeling kan een harde business zijn, maar Dura Vermeer heeft een zachte intermenselijke kant.

UNIEKE PROJECTEN

Ik werk nu twee jaar bij Dura Vermeer en draai als ontwikkelmanager het project Holland Park West. Mijn ervaring zit in de hele scope van projectontwikkeling, van acquisitie tot oplevering. Als ontwikkelmanager is geen dag hetzelfde. Het begint met de aansturing van het team, met projectleiders, projectontwikkelaars, juristen, verkoopmanagers, contractmanagers en ga zo maar door. Ook onderhoud ik contact met opdrachtgevers, voer contractgesprekken en pak de lead bij moeilijke ontwikkeldossiers.

Het project is mede uniek door het torenhoge ambitieniveau – niet alleen in omvang, maar ook op het gebied van kwaliteit én duurzaamheid. Op nog geen vierenhalve hectare realiseren we binnenstedelijk 720 woningen, commerciële voorzieningen,  een brede school en alle openbare ruimte. Energieneutraal, klimaatadaptief, inclusief en hartstikke groen. Die uitdaging is precies waarom ik bij Dura Vermeer werk. Ik mag de puzzel helpen leggen. Daar lig je soms wakker van, maar mij maakt het vooral heel blij.

MENSELIJKE MAAT

Mijn achtergrond ligt in de stedenbouw en planologie, maar mijn bouwkundige en technische kennis komt in hoge mate door learning by doing. Als ontwikkelaar moet je genaralist zijn; je bent de spin in het web en moet een breed kennisniveau hebben. Ik zeg altijd: het totale vak van ontwikkelmanager leer je niet op een opleiding. Je start met een bepaald kennisniveau vanuit een bepaalde invalshoek, maar bekwaamt je pas echt in de projecten. Ik ben dan ook naar Dura Vermeer gegaan om de volgende stap in mijn persoonlijke groei te zetten. Ik ambieer uiteindelijk een MT functie, maar wil mezelf eerst verder ontwikkelen in leiderschapsvaardigheden. Dat kan nu onder andere binnen dit project, maar er zijn intern ook volop mogelijkheden voor coaching of studie. Dura Vermeer kan zich echt meten met de grote project- en gebiedsontwikkelaars, qua omzet, organisatie en schaal van projecten. Het is een groot bedrijf natuurlijk, maar weet als familiebedrijf goed de menselijke maat te behouden. Dat vind ik bijzonder en ook heel belangrijk.

MENTAAL OPLADEN

Want naast oog voor je ambities, is er ook zorg voor jou als mens. Ik heb regelmatig overleg met leidinggevenden. Dat gaat niet alleen over de inhoud, maar ook over de persoon. Hoe gaat het? Heb je  hulp nodig? In mijn rol sta je vaak voor moeilijke keuzes. Op een positieve en coachende manier krijg ik daarbij steun van de directie, dat vind ik heel prettig. Daarnaast zorg ik voor ontspanning met crossfit. Drie keer in de week kan ik mezelf in een uurtje helemaal afmatten. Heerlijk! Je raakt fysiek moe, maar bent mentaal weer opgeladen.

DRIVE

Dan heb ik zin weer aan de slag te gaan. Ik voel een grote drive om de leefomgeving te verbeteren.  Als een soort maatschappelijke plicht. Ik bezoek regelmatig projecten die ik in het verleden ontwikkeld heb om te kijken hoe het gebied nu functioneert. Werkt het zoals we het bedacht hebben? Besluiten die wij nemen hebben – zo denk ik - 100+ jaar impact op een gebied. We dragen daarom de verantwoordelijkheid de lat hoog te willen leggen. Binnen Dura Vermeer heerst dat gevoel heel sterk. Het is geen bedrijf met een harde afrekencultuur, die alles op het scherpst van de snede uitvecht. Dat voelt ook goed. En heel eerlijk; het is ook gewoon tof om mooie gebieden te realiseren!’

Rogier Middelburg, ontwikkelmanager

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.