Vorige
Nieuws

Bouw WijCK in Pijnacker van start!

Deze week start de bouw van de gebiedsontwikkeling WijCK in Pijnacker. Vorige week is de vergunning onherroepelijk geworden. WijCK wordt een levendige en groene buurt naast de metrohalte Pijnacker Zuid.

Dura Vermeer Bouw Zuid West is binnen de gebiedsontwikkeling WijCK niet alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van circa 330 woningen in vier deelgebieden. Ook de mobiliteitshub en de groene autovrije openbare ruimte wordt door Dura Vermeer Bouw Zuid West ontwikkeld en gerealiseerd. Daarna zal Dura Vermeer Bouw Zuid West als exploitant van de mobiliteitshub ook in de toekomst actief betrokken blijven bij gebiedsontwikkeling WijCK.

WijCK staat voor ontmoeten

De focus van het project ligt op ontmoeten: de "Wij" in WijCK weerspiegelt het gevoel van saamhorigheid. Zo zijn er ontmoetingsgalerijen, gedeelde klusruimtes, gezamenlijke dakterrassen met kassen, binnentuinen, gedeelde mobiliteitshub en een autoluw openbaar gebied met plekken voor ontmoeting.

Niet alleen profiteren bewoners van uitstekende voorzieningen in de directe omgeving, zoals een supermarkt, apotheek, drogist en een tandarts- als huisartsenpraktijk. Dankzij de ligging naast de metro, zijn ook de voorzieningen in de steden Den Haag en Rotterdam binnen handbereik.

Verkoop koopwoningen loopt voorspoedig

De woningen in WijCK zijn divers en dat trekt de aandacht. Het gaat om allemaal duurzame woningen: van groot tot klein. Geschikt voor jong, oud, singles, stellen en families. De woningen zijn gasloos en krijgen een Warmte Koude Opslag-installatie (WKO). Deze installatie zorgt dat elke woning altijd een fijn binnenklimaat heeft. De woningen zijn uitstekend geïsoleerd, bevatten driedubbelglas en krijgen slimme installaties. Deze factoren dragen bij aan een lagere energierekening. Kortom, wonen in WijCK is comfortabel.

Daarnaast liggen de woningen dichtbij de Groenzoom: een prachtig weide-, plassen- en slotengebied met mooie wandelpaden. Dat dit een fijne omgeving is, valt ook bij de (potentiële) kopers op. De verkoop van de woningen loopt hierdoor voorspoedig. Meer informatie over het project of het huidige aanbod is te vinden op de website van WijCK.

Ook sociale huurwoningen en middendure huurwoningen in WijCK

Vorige maand tekende woningcorporatie De Goede Woning een overeenkomst voor de koop van 36 sociale huurwoningen in WijCK. Daarnaast heeft het Bouwinvest Healthcare Fund 98 woningen verworven in het project. Meer dan 90% van deze woningen wordt in het middenhuursegment verhuurd aan senioren met en zonder zorgbehoefte. Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer Bouw Zuid West, zegt over de samenwerking : “We hebben met Bouwinvest Healthcare Fund, woningcorporatie De Goede Woning en de Gemeente Pijnacker partners samen de schouders onder het plan gezet. Deze fijne samenwerking is in dit geval de sleutel geweest voor de snelle voortgang in dit ambitieuze project”.

Ondanks de uitdagende vastgoedmarkt is deze ontwikkeling snel tot een start bouw gekomen nadat in de zomer 2022 de locatie via een tender in de portefeuille van Dura Vermeer kwam. Volgens Raymond de Boer, directeur bij Dura Vermeer Bouw Zuid West, komt dat door een aantal factoren: "Naast het feit dat wij alle facetten voor een gebiedsontwikkeling in huis hebben, zorgt het tijdig aanhaken van onze projectmanager ervoor dat het ontwerp met de vier verschillende architecten in rap tempo en binnen budget kan worden uitgewerkt tot een definitief uitvoeringsmodel (UO). Het zelf modelleren met onze modelleurs helpt hier enorm bij. De engineering haakt tijdig aan voor de technische input en inkoop, waardoor start bouw vanaf winnen tender in minder dan 1,5 jaar gerealiseerd is. Dit is de kracht van de werkwijze van Dura Vermeer." 

 

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!