Vorige
Nieuws

Bouwinvest Healthcare Fund investeert in levensloopbestendige woningen in WijCK Pijnacker

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 98 woningen verworven van Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. in het project WijCK in Pijnacker. Meer dan 90% van de woningen wordt in het middenhuursegment verhuurd aan senioren met en zonder zorgbehoefte.

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. In totaal ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer circa 330 woningen verdeeld over vier woongebouwen voor diverse doelgroepen. De focus van het project ligt op ontmoeten: de "Wij" in WijCK weerspiegelt het gevoel van saamhorigheid.

Dankzij de ligging naast de metro, zijn de woningen direct aangesloten op de steden Den Haag en Rotterdam. Bovendien profiteren bewoners van uitstekende voorzieningen in de directe omgeving, zoals een supermarkt, apotheek, drogist en een tandarts- als huisartsenpraktijk.

Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, zegt: “We kampen op dit moment met een aanzienlijk tekort aan passende seniorenhuisvesting, vooral in het middensegment. Het is cruciaal dat we projecten zoals WijCK realiseren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Het Bouwinvest Healthcare Fund zet zich actief in om binnen dit segment te investeren en daarmee de noodzakelijke doorstroming in de woningmarkt te stimuleren.”

Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer, zegt: “WijCK is een plek waar ontmoeting centraal staat. We brengen de dorpse kwaliteiten van Pijnacker, waar mensen voor elkaar zorgen, ook in WijCK terug. Dit doen we o.a. door het realiseren van ontmoetingsruimtes zoals een gemeenschappelijk dakterras met kas, brede leefgallerijen en een groen autovrij maaiveld. Met Bouwinvest hebben we daarbij een belegger gevonden die het belang van ontmoeting inziet en daar op gebouwniveau inspeelt met o.a. het realiseren van een gemeenschappelijke woonkamer voor de bewoners waar activiteiten georganiseerd worden en bewoners elkaar ontmoeren. Hiermee wordt het gebiedsconcept verder versterkt en voor de lange termijn geborgd”

De start van de bouw van het project is voorzien voor eind 2023, met een oplevering in 2026.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!