Vorige
Nieuws

Brede School Diemen klaar voor ontdekkingsreis 700 leerlingen

Op 9 juni 2023 heeft ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling de Brede School officieel opgeleverd aan de gemeente Diemen. Daarna droeg gemeente Diemen het gebouw over aan stichting Florente en Kind & Co. Met deze oplevering kan OBS het Atelier de leerlingen vanaf het nieuwe schooljaar verwelkomen. In september wordt de school feestelijk geopend samen met de leerlingen en gebruikers.  

Het resultaat is een moderne school die perfect past bij de duurzaamheidsvisie van de gemeente Diemen en de huisvestingsvisie van Florente basisscholen en KMN Kind & Co. De kinderen kunnen in hun nieuwe basisschool op ontdekkingsreis waarbij ze duurzaam leren & leren over duurzaamheid. 

Wethouder Onderwijs Jeroen Klaasse is blij met deze mijlpaal: Ik ben blij dat Holland Park binnenkort wordt uitgebreid met zo’n belangrijke voorziening als een school. Mooi dat we vandaag het gebouw kunnen overdragen aan Florente. Ik wens ze veel succes met de inrichting ervan en kijk uit naar september." Architect Mecanoo licht toe: De brede school biedt plek voor 700 leerlingen. Het is een ruimtelijk en licht gebouw waarin de leerlingen van alle leeftijden zich geborgen zullen voelen. Het hart van het schoolgebouw is verbonden door een centrale hal en bovengelegen vides die leiden naar het kinderkook café, het kinderdagverblijf, de aula, de gymzaal, de teamkamer en andere voorzieningen. De route door het schoolgebouw stimuleert gezond en duurzaam gedrag van leerlingen en leerkrachten. Er is veel groen, veel licht en een fraaie combinatie van openheid en geborgen ruimtes, waar leerlingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Ook in de buitenruimtes, zo zijn er diverse groene dakterrassen en een rijk beplant schoolplein. 

Bovendien mag De Brede School zich een ‘Frisse School’ noemen, vanwege de extra aandacht voor een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Energie, lucht, temperatuur, licht en geluid hebben vanaf de ontwerpfase een prominente rol ingenomen om een prettig, gezond en toekomstbestendig schoolgebouw op te leveren. ”Het is onze verantwoordelijkheid om samen de lat zo hoog mogelijk te leggen. We hebben met elkaar hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. De Brede School met schooltuin is een fijne plek geworden, die straks ook in verbinding staat met de groene buurt. Wij kijken uit naar het moment dat de kinderen gebruikmaken van hun nieuwe school”, aldus Rutger Veldhoen, Adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.  

Het is een ruimtelijk en licht gebouw waarin de leerlingen van alle leeftijden zich geborgen zullen voelen

De kinderen kunnen in hun nieuwe basisschool op ontdekkingsreis waarbij ze duurzaam leren & leren over duurzaamheid

Gebiedsontwikkeling Park Valley 

De Brede School maakt onderdeel uit van een toekomstige nieuwe groene woonbuurt met ruim 700 woningen in vier woonblokken binnen de wijk Holland Park West. Het plan, genaamd Park Valley, is een samenwerking tussen Dura Vermeer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Mecanoo is de architect van de bebouwing; het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door BOOM Landscape. De verwachte oplevering van fase 1, bestaande uit 106 appartementen, is eind 2023.  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.