Vorige
Nieuws

Definitieve gunning vernieuwen Pletterijkade Den Haag

Dura Vermeer heeft recentelijk de definitieve gunning ontvangen voor het vernieuwen van de kade langs de Pletterijkade. Na eerdere projecten langs de Noordwal en Zwarteweg - Boomsluiterskade, zullen we nu ook aan de slag gaan met de Pletterijkade in Den Haag.

houten fundamenten

De gemeente Den Haag beheert een uitgebreid netwerk van zo'n 62 kilometer aan kadeconstructies. Een aanzienlijk deel van deze kades, ongeveer 20 kilometer, bestaat nog steeds uit houten fundamenten verdeeld over bijna 150 kademuren. Veel van deze kademuren zijn dringend aan vervanging toe vanwege aangetaste funderingen. Als onderdeel van het MeerjarenProgramma Kunstenwerken 3 is de Pletterijkade, gelegen tussen de Uilebomen en het Rijswijkseplein, geïdentificeerd als een prioriteit voor vervanging.

Civiel en infrawerk

Dura Vermeer gaat de kade integraal vernieuwen. Als onderdeel van een gecoördineerde aanpak zullen we gelijktijdig de riolering langs de Pletterijkade en enkele zijstraten vernieuwen. Bovendien staat er een herinrichting van het maaiveld van de Pletterijkade op de planning, inclusief de realisatie van een stevige fietsverbinding tussen de Uilebomen en het Rijswijkseplein, met een tweerichtingsfietsoversteek.

Er zijn nieuwe elektrische machines besteld zodat de werkzaamheden zo veel als mogelijk met elektrisch materieel uitgevoerd kunnen worden. 

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Marco van Brecht

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Regio Zuid-Holland
Marco van Brecht
Infra

Pim van Veen

Bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Regio Zuid-Holland
Pim van Veen