Vorige
Nieuws

Divers woonprogramma aan de skyline van Spijkenisse

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) maakt op de Provada in de RAI in Amsterdam bekend met Dura Vermeer Bouw Zuid West (verder: Dura Vermeer) een koop-/aannemingsovereenkomst getekend te hebben voor de aankoop van 171 huurwoningen en bijbehorende 124 parkeerplaatsen in project Waterfront te Spijkenisse. Het project Waterfront bestaat uit ca. 750 woningen verdeeld over zes gebouwen. Deze worden in drie fasen ontwikkeld en gebouwd. Naast deze gebouwen komt een basisschool.


Altera verwerft gebouw Boston (105 huurwoningen) en een deel van gebouw Baltimore (66 huurwoningen). De overige 75 woningen uit gebouw Baltimore worden in de vrije verkoop gebracht. Naast de huurwoningen neemt Altera 124 gebouwde parkeerplaatsen af, gelegen onder het dakpark.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ‘We zijn verheugd om op de laatste dag van de Provada de aankoop van 171 woningen in Spijkenisse kenbaar te maken. Met deze aankoop spelen we in op de behoeften van startende gezinnen in de Randstad, aangezien Spijkenisse tot 2050 een groei van inwoners en huishoudens verwacht. Bovendien heeft dit project een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid, wat onze duurzame en jonge woningportefeuille verder versterkt.’

Nicole Terlouw, Dura Vermeer: ‘Met de verkoop van de huurwoningen in de torens Boston en Baltimore aan Altera gaat de ontwikkeling van de Elementen een nieuwe fase in. Na het grondgebonden programma van de wijk wordt nu een in het oog springend programma toegevoegd wat de skyline van Spijkenisse zal vormen. We zijn blij en trots met Altera een betrokken afnemer te hebben gebonden aan deze ontwikkeling die nieuwe kansen biedt voor huurders in Spijkenisse.‘

Locatie

Spijkenisse is een plaats met ca. 72.000 inwoners in de regio Rijnmond. Binnen een klein half uurtje is Rotterdam Centraal Station te bereiken met de metro vanuit Spijkenisse Centrum. Daarnaast wordt de bereikbaarheid per auto nog verbeterd door het nieuwe Blankenburg Tracé dat gereedkomt in 2024. Het gebied Waterfront is een initiatief van de gemeente Nissewaard en VOF Dijkzone, bestaande uit Dura Vermeer, VORM en Ballast Nedam Development en ligt aan een boulevard aan de Oude Maas. Waterfront maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling De Elementen met o.a. nieuwbouwwijken Het Land en De Haven. Totaal worden hier ca. 2.500 woningen gebouwd waarvan er reeds 1.750 zijn gerealiseerd. De metrohalte naar Rotterdam en winkelvoorzieningen, waaronder supermarkten liggen op korte afstand. De groene parken omringen de torens, terwijl levendige pleinen en moderne entrees de omgeving verrijken.


Planning

De start bouw van Boston en Baltimore start naar verwachting in de zomer van 2024. De particuliere verkoop staat gepland in september 2024 en de woongebouwen worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2026.
Meer verkoopinformatie is te vinden op www.baltimore-spijkenisse.nl of bij Ooms Makelaars Spijkenisse en Mudde Makelaardij. Het ontwerp van Baltimore is in handen van Kokon Architectuur & Stedenbouw en het ontwerp van Boston van Klunder Architecten. Altera Vastgoed is bij deze aankoop geadviseerd door Goudswaard Real Estate.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.