Vorige
Nieuws

Dura Vermeer, Bectro en Aafje slaan handen ineen voor nieuwe ouderenhub Meerweide

Aafje Meerweide krijgt een metamorfose. Dura Vermeer Bouw Zuid West realiseert op de plek van het bestaande verpleeghuis een toekomstbestendig wooncomplex met 216 studio’s voor ouderen met een zware zorgvraag. Dit duurzame Meerweide is eigendom van Aafje en voldoet aan alle wensen voor zorg en veiligheid. En met een huisartsenpraktijk, dagbesteding, sfeervolle brasserie, Huis van de wijk en kinderopvang vormt het straks ook het middelpunt van de ouderenhub in IJsselmonde. Op woensdag 29 mei tekenden Aafje en Dura Vermeer de aannemingsovereenkomst.


Prettig wonen en werken

Aafje wil een fijne plek bieden aan bewoners én medewerkers: een veilige woon- en werkomgeving - afgestemd op de wensen van deze tijd. Het nieuwe Meerweide is een forse stap in deze ontwikkeling. Het Noord-gebouw bestaat uit zeven bouwlagen en het Zuid-gebouw heeft er zes. Met een totale oppervlakte van ongeveer 16.000 m2 is er genoeg ruimte voor alle moderne faciliteiten en is het zorgcomplex een waardevolle toevoeging aan de zorginfrastructuur van Rotterdam. De bouw vindt gefaseerd plaats. De verwachte oplevering van de eerste fase staat eind 2025 gepland en de tweede fase in het najaar van  2028.


Gebundelde krachten

Er worden weinig nieuwe verpleeghuizen gebouwd. Bij Aafje zijn we blij dat we kunnen blijven investeren in de ouderenzorg. Guy Buck, voorzitter raad van bestuur van Aafje: “We hebben de afgelopen jaren alle verzorgings- en verpleeghuizen fors gerenoveerd. Het verheugt ons dat we nu ook Meerweide kunnen realiseren - voor onze oudere medemensen én onze medewerkers.”

Remko Bentvelsen, directeur bij Dura Vermeer: "We zijn erg enthousiast om samen deze nieuwbouw te realiseren. Aafje is voor ons een ideale partner, in lijn met onze eigen waarden en missie. Waar Aafje zich richt op fysieke zorg en een warme thuisomgeving, zet Dura Vermeer zich in voor leefomgevingen die mensen verbinden en welzijn bevorderen. Allebei hebben we diepe wortels in de lokale gemeenschap. Met een gedeelde toewijding aan het welzijn van mensen en een lange geschiedenis in hun respectievelijke vakgebieden.”

Het ontwerp van het nieuwe Meerweide is in handen van Propos Consultancy, Wiegerinck Architecten, Innax installatieadviseurs en WSP-constructeurs. De installatie wordt verricht door Bectro.  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.