Vorige
Nieuws

Dura Vermeer Bouw Zuid start met nieuwbouw zorgcentrum Aldenhorst

Dura Vermeer Bouw Zuid is gestart met de bouw van de nieuwe huisvesting voor bewoners van zorgcentrum Pantein Aldenhorst in Mill. De inrichting van de tuin is inmiddels aangepast, zodat er ruimte is voor de nieuwbouw. Ook de bouwhekken van aannemer Dura Vermeer staan al. Allereerst staat de sloop van het eerste gedeelte van het zorgcentrum op de planning, om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Daarnaast vinden er dit kwartaal grondwerkzaamheden plaats.

Een nieuw liefdevol thuis

Het nieuwe zorgcentrum zal bestaan uit drie bouwlagen met in totaal 100 woningen, verdeeld over 10 woongroepen. Iedere bewoner krijgt een eigen studio met een eigen badkamer. Daarnaast komen er gemeenschappelijke keukens en woonkamers waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Evenals gedeelde balkons, terrassen en een prachtige gezamenlijke tuin. Het wordt een liefdevol nieuw thuis op een unieke plek in het groen, dicht bij het centrum van Mill.

Aansluiten bij bewonersbehoefte

Peter van der Pols, lid Raad van Bestuur Pantein: “We zijn ontzettend trots dat de nieuwbouw van zorgcentrum Aldenhorst is gestart. Met dit nieuwe zorgcentrum kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van bewoners. Mensen wonen momenteel zo lang mogelijk thuis en komen dus pas op een later moment in hun leven naar het zorgcentrum toe. De zorgvraag van deze bewoners is dan hoog en dat heeft ook gevolgen voor de woonomgeving.”

Bas Ceulen, projectmanager bij Dura Vermeer Bouw Zuid, vult aan: “Wij geven invulling aan deze zorgvraag met het gebouwontwerp en alle technische toepassingen. Alles komt bij deze realisatie samen. Het uitvoeringsteam van Dura Vermeer is dan ook op volle sterkte en al druk bezig met de daadwerkelijke start op de locatie.”

Ook Sanne Simoens, tendermanager bij Dura Vermeer Bouw Zuid, is trots op het project: “We willen de veiligheid en het comfort van de bewoners zo goed mogelijk borgen. Het voelt dan ook goed dat we met dit project ons steentje kunnen bijdragen aan een fijne, nieuwe woonomgeving voor de bewoners.”

Sloop en nieuwbouw

Het nieuwe gebouw wordt in twee fases gebouwd op de huidige locatie van zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor Maasstraat in Mill. Als alles volgens planning verloopt, kan de eerste groep bewoners in de zomer van 2025 naar de nieuwbouw verhuizen. In de zomer van 2026 wordt de tweede fase van de bouw afgerond en verhuist de tweede groep bewoners naar de nieuwbouw

“Gefaseerd slopen en bouwen vraagt wat van ons logistieke proces. Maar we vinden het voor de bewoners en medewerkers van de Aldenhorst belangrijk dat hun dagelijkse routine zo onverstoord mogelijk kan doorgaan. Daar doen we heel erg ons best voor samen met onze partners”, aldus Bas Ceulen. Dura Vermeer Bouw Zuid bundelt voor dit project hun krachten met architect AG Nova, hoofdconstructeur Pieters Bouwtechniek, installatieadviseur De Groene Jongens en totaalinstallateur Van Delft Groep.

 

Beeld: Architecten AG Nova

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.