Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bouwer studentenwoningen Hyde Park in Hoofddorp

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West gaat in opdracht van studentenhuisvester DUWO 563 studentenwoningen bouwen. DUWO heeft de woningen aangekocht van ontwikkelaars Snippe Projecten BV en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD). De koopovereenkomst voor de vijf aaneengesloten woonblokken in de nieuwe wijk Hyde Park werd vrijdag 13 januari ondertekend. Dura Vermeer Bouw Midden West tekende met DUWO de realisatieovereenkomst. Een en ander gebeurde onder het toeziend oog van Jurgen Nobel, wethouder woningbouw en grondzaken bij de gemeente Haarlemmermeer.  

Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West, die tussen Hoofddorp Centrum en het plaatselijke NS-station ligt. De wijk is aangekocht door Hyde Park die er een moderne groene woonwijk met 3.800 woningen van willen maken. Inmiddels zijn er al kantoren gesloopt en is een deel van de woningen in aanbouw. In een van de deelplannen, Camden Town, komen de 563 studentenwoningen. 

Veel soorten studentenhuisvesting

De studentenhuisvesting in Camden Town wordt divers. In de vijf woonblokken komen duurzame studettes, kleine studio’s, grote studio’s, stings (zelfstandige woningen in een groep) en PhD-woningen met een A+++ label. Ze variëren in oppervlakte van ruim 20 tot 32 m2 en worden vrijwel volledig naar het DUWO-programma van eisen voor studentenhuisvesting gebouwd.  

De vijf woonblokken krijgen elk een eigen identiteit, met een eigen uitstraling, materiaalgebruik en eigen ontsluiting. Daarmee zijn het eigenlijk vijf grote studentenhuizen waar niet massaal en anoniem wordt gewoond. Verder komen er common rooms, studieruimte, wasserette, fietsenstallingen en andere gebruikelijke faciliteiten. In het midden van de bouwblokken komt een gedeelde binnentuin.  

Elk gebouw is ontworpen met een eigen identiteit

Functies zoals een studieruimte, een wasbar en een grote common room worden met het hele gebouw gedeeld

Betaalbare studentenhuisvesting  

Alle partijen tonen zich verheugd dat ze met dit project studenten van een betaalbare woning kunnen voorzien. Lars van Engelen, directeur en medeaandeelhouder Hyde Park: “We zijn als Snippe Projecten BV en als initiatiefnemer van deze gebiedsontwikkeling blij met de komst van de meer dan 500 studenten die in Hyde Park komen wonen. Hyde Park wordt een gemengde stadswijk voor starters, young professionals, senioren en gezinnen. We zijn dan ook blij dat we de doelgroep studenten kunnen bedienen, die naast hun drukke studie ook als bijbaan in de vele voorzieningen in het gebied kunnen werken.”  

“We zijn verheugd dat we met deze opdracht betaalbare studentenwoningen aan de studentenwoningmarkt toevoegen,” laat Edwin de Kuiper, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West, weten. “Wij zetten vanuit onze organisatie actief in op maatschappelijke thema’s als betaalbaarheid en woningtekort. Camden Town belooft een mooie plek te worden voor studenten en daar kunnen we alleen maar achter staan.”  

DUWO is bovendien blij met de mogelijkheid van nieuwbouw in de regio. “We richten ons met nieuwbouw al langer op de regio en we zijn blij dat we deze kans hebben kunnen grijpen dankzij de goede samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en de projectontwikkelaars,” zegt Anneleen Lagae, bestuursvoorzitter van DUWO. “Dit is niet alleen een mooie stap in het terugdringen van het tekort aan betaalbare studentenkamers, maar met een aansprekend gebouw en de diversiteit aan woningen komen we tegemoet aan de verschillende woonwensen van onze studenten. ”.  

De woonblokken liggen centraal, zodat studenten eenvoudig met het OV heen en weer kunnen reizen

Met de bouw van Camden Town wordt actief ingezet op maatschappelijke thema’s als betaalbaarheid en woningtekort

Bouw aanstaande  

Het plan voor de studentenwoningen is ontworpen door het Delftse architectenbureau Vakwerk en past binnen het stedenbouwkundig plan, opgesteld door het Rotterdamse MVRDV. De gemeente heeft inmiddels het bestemmingsplan goedgekeurd en ook de omgevingsvergunning is onherroepelijk. De bouw zal op korte termijn beginnen.  

Groei van 4.000 woningen  

Belangrijk motief voor studentenhuisvesting in niet-studentenstad Hoofddorp is de wens om het Amsterdamse studentenaanbod van DUWO met 4.000 woningen te laten groeien vanwege de enorme kamernood in de hoofdstad. Hoofddorp hoort bij de Metropoolregio Amsterdam en is bij uitstek geschikt om nieuwbouw toe te voegen, waarin veel studenten van Amsterdamse onderwijsinstellingen kunnen wonen. Camden Town ligt bovendien zeer gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer.  

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper