Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bouwt duurzaam gemeentehuis in Krimpenerwaard

Op woensdag 12 juni werden in het gemeentekantoor van Schoonhoven de aannemingsovereenkomsten voor de bouw van het nieuwe duurzame gemeentehuis in Krimpenerwaard ondertekend. Rutger Veldhoen, directievoorzitter bij Dura Vermeer en Harald Verhoeven, directeur van Gabriëls Elektro zetten samen met wethouder Pascal van der Hek hun handtekening. Hiermee is de aanbesteding van de bouw van het gemeentehuis afgerond. De bouw gaat al snel van start.

Van der Hek is zeer tevreden, “Hiermee is een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt in het proces van de bouw naar ons nieuwe, duurzame en energieneutrale gemeentehuis. Bovendien krijgen de vier huidige gemeentekantoren een nieuwe bestemming. Hierbij kijken we naar de mogelijkheid om sociale huurwoningen te realiseren. Ik wil de raad bedanken voor het vertrouwen dat we deze mooie plannen nu ook echt waar kunnen maken.”

Zorgvuldige selectie

Sinds november vorig jaar konden gekwalificeerde bedrijven en aannemers zich inschrijven om het nieuwe gemeentehuis te bouwen. Na een zorgvuldige selectie kwamen Gabriëls en Dura Vermeer als de beste inschrijvingen uit de bus. Gabriëls zorgt voor de elektrotechnische installaties, bijvoorbeeld stroomvoorziening, verlichting, brandmeldinstallatie, en de werktuigbouwkundige installaties, zoals klimaatregulatie en de liften.

Dura Vermeer heeft de opdracht voor de bouwkundige werkzaamheden en de coördinatie van uitvoerende partijen op de locatie van de bouw. Rutger Veldhoen: “We zijn ontzettend trots dat we deze mooie opdracht voor gemeente Krimpenerwaard hebben gewonnen! De gemeente formuleerde ambitieuze uitgangspunten op het gebied van energie en circulariteit, waar we ons direct in konden vinden. Met de bouw van dit nieuwe, houten gemeentehuis bouwen we samen aan een betere wereld voor mens én aarde!”

Start werkzaamheden

Het gemeentehuis komt op de hoek van de Veerweg en Provincialeweg in Bergambacht. Vanaf de week van 17 juni 2024 wordt op deze plek de grond gereed gemaakt voor de bouw. Kruiswijk Civiel uit Bergambacht is in deze periode bezig met o.a. het dempen van sloten en het uitvoeren van grondwerkzaamheden.

Daarnaast wordt de bouw ‘achter de schermen’ verder voorbereid. Deze werkzaamheden bestaan uit het definitief maken van de werktekeningen, afspraken maken over de levering van materialen en de productie van de (houten) bouwelementen. Volgens planning starten de heiwerkzaamheden na de bouwvakantie.

Omwonenden krijgen tijdig informatie over de geplande werkzaamheden. In het vierde kwartaal 2025 moet het nieuwe duurzame gemeentehuis klaar zijn.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Matthijs Keller

Ontwerpleider U&C Projecten Regio Limburg, Regio Noord-Brabant, Regio Zeeland
Matthijs Keller
Bouw & Vastgoed

Sanne Simoens

Tendermanager Regio Noord-Brabant, Regio Zeeland, Regio Limburg
Sanne Simoens