Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bouwteampartner voor realisatie Nachteiland in Amsterdamse Sluisbuurt

Beeld: Proloog

In de Amsterdamse Sluisbuurt wordt vanaf eind 2025 gestart met de realisatie van Nachteiland: een markante woontoren van 70 meter hoog met een constructie die grotendeels uit hout bestaat. Dura Vermeer Bouw Midden West is de bouwteampartner voor deze ontwikkeling, dat een initiatief is van LOCUS Real Estate Development en Miss Clark. De betrokken architecten zijn MVRDV en Space Encounters.

In Nachteiland komt een mix van winkels, voorzieningen en ruim 150 woningen, waarvan 60 in de middenhuur sector. Er is veel aandacht voor duurzaamheid in het plan, zo wordt het een energieleverend gebouw met een negatieve BENG2 score. Daarnaast wordt het gebouw opgetrokken uit circulaire en biobased materialen. De realisatie van Nachteiland past perfect binnen de Net Zero strategie van Dura Vermeer.

De toekomst is in hout

In 2030 moet onze CO2-uitstoot gehalveerd zijn. Per 2050 realiseren we minimaal 90% CO2-reductie en compenseren we de rest. Om onze Net Zero strategie waar te kunnen maken heeft Dura Vermeer de ambitie geformuleerd om in 2030 zeker 1 op de 3 projecten in houtbouw te realiseren. Dit betekent dat Dura Vermeer in toenemende mate gefocust is op houtbouw en hierin al verschillende projecten succesvol heeft gerealiseerd. Daarnaast hebben wij op dit moment meerdere houtbouwprojecten in voorbereiding.

Onze groeiende expertise op het gebied van houtbouw stelt ons in staat om de technische maakbaarheid en de financiële haalbaarheid van onze projecten waar te kunnen maken. Dura Vermeer is daarom al vroeg in het ontwerpproces aangehaakt om het ontwerp te optimaliseren. Daarnaast kiest Dura Vermeer op basis van het ontwerp voor het meest geschikte houten bouwsysteem en de betreffende leveranciers.

De constructie van Nachteiland bestaat grotendeels uit hout

Beeld: Proloog

Van de 153 woningen in de toren vallen er straks 60 in het middenhuursegment.

Beeld: Proloog

Nachteiland heeft alles in zich om een duurzame en natuurinclusieve woontoren te worden, helemaal naar de eisen van deze tijd. Dura Vermeer kijkt uit naar de samenwerking met LOCUS Real Estate Development, Miss Clark, de gemeente Amsterdam en alle betrokkenen bij het realiseren van Nachteiland!

Dura Vermeer Bouw Midden West

Dura Vermeer Bouw Midden West is een ontwikkelende bouwer met ervaring in het ontwikkelen en realiseren van integrale en duurzame projecten, voor en samen met onze partners. ​Met ruim 200 enthousiaste collega’s werken wij aan (complexe) woningbouwprojecten en utilitaire projecten in de regio midden – west Nederland. Zowel voor eigen ontwikkeling als voor onze klanten.​

Door te luisteren naar wat er speelt in de omgeving en in gesprek te gaan met de eindgebruiker, ontwikkelen wij samen gezonde en fijne plekken om te leven, werken en verblijven. Wij bouwen voor en met mensen aan een betere samenleving én aan het welzijn van een ieder die daar onderdeel van uitmaakt.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.