Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Maarsen Groep in startblokken voor realisatie nieuwbouw Dear North, in Amsterdam

Maarsen Groep en Dura Vermeer tekenden op 15 mei j.l. een Turnkey Realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van een mixed-use complex aan de Distelweg in Amsterdam Noord. Het project – “Dear North, genaamd – omvat 104 huurappartementen variërend van studio’s tot 4-kamerappartementen met een omvang tussen 30 tot 85 m2 gebruiksoppervlak, circa 4.200 m2 verhuurbaar vloeroppervlak hoogwaardige kantoorruimte met horeca in de plint en parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. De circulaire sloop van de oude panden is inmiddels gereed. Aansluitend wordt de grond gesaneerd en de kavel bouwrijp gemaakt. Nu de omgevingsvergunning voor de bouw onherroepelijk is, start de bouw naar verwachting in september.  

Van kantoorruimte op een prachtige zichtlocatie aan de Distelweg tot studio’s en appartementen aan het water. Het gebouw dat is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects bestaat uit drie delen, maar is toch een geheel. Het industriële karakter van Buiksloterham is leidend geweest bij het ontwerp van Dear North,. Daarnaast wordt veel groen in de gevels toegepast. Het project is daarmee natuurinclusief ontworpen en wordt rainproof ingericht. Kenmerkend voor de locatie aan de Distelweg is de uitstekende bereikbaarheid en royale parkeergelegenheid. Voor de kantoorruimte is het BREEAM Excellent (ontwerp)certificaat toegekend. Zowel de woningen als de kantoorruimten zijn volgens de principes van Paris Proof ontworpen. 

Monique Maarsen, algemeen directeur van Maarsen Groep, en Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West, tekenen de overeenkomst

Een mooie stap in de samenwerking tussen Dura Vermeer en Maarsen Groep

“Met de realisatie van Dear North, voegen wij een prachtige mix van wonen en werken aan de stad Amsterdam toe. Wij hebben deze locatie al lang in bezit en transformeren de plek – waar ooit een aluminium fabriek stond – nu naar Dear North,. Wij investeren hier opnieuw voor de lange termijn en volgen de veranderende behoeften van de stad. Met de bouw van Dear North, dragen wij ons steentje bij aan het terugdringen van het woningtekort. De nieuwe mix van functies met – naast woningen – ook duurzame, Paris Proof ontwikkelde kantoorruimte, zal deze dynamische plek maximaal toekomstbestendig, veilig en betekenisvol maken ” zegt Monique Maarsen, algemeen directeur van Maarsen Groep. 

Het is een mooie stap in de samenwerking met Maarsen Groep dat we samen Dear North, gaan realiseren. Het eindresultaat is in alle opzichten een duurzaam gebouw, dat bijdraagt aan onze Net Zero doelstelling. Hiermee zetten we gezamenlijk in op het verminderen van het woningtekort, anticiperen we op toekomstige woonwensen en -behoeften en creëren we een harmonieuze mix van wonen, werken en parkeren in het levendige Amsterdam-Noord. Dit project is een toonbeeld van onze gezamenlijke inzet voor duurzame stedelijke ontwikkeling" aldus, Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West

Meer informatie over Dear North, staat op de projectwebsite: www.dearnorth.nl

1
4
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper