Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Wonam slaan handen ineen voor de realisatie van Eleanor Park in Zoetermeer

Wonam / FBRE heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West als bouwteampartner gekozen voor de voorbereiding en realisatie van Eleanor Park in Zoetermeer. Op de locatie van het voormalige Rabobank-kantoor langs de Zuidweg in Rokkeveen verrijzen vier appartementengebouwen met 354 woningen, omgeven door een groen landschap. Het project speelt in op het woningtekort in Zoetermeer en draagt bij aan de verjonging van de stad. Met een mix van huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen biedt Eleanor Park een thuis voor een diverse groep bewoners. Op 29 februari is de bouwteamovereenkomst getekend. Het plan is ontworpen door CONIX RDBM Architects.

“Na een plezierige voorbereiding van de plannen met de gemeente Zoetermeer en het participatieproces met de direct omwonenden is nu de volgende fase aangebroken: het verder vormgeven van een haalbaar ontwerp om de broodnodige en gewenste betaalbare woningen mogelijk te maken”, vertelt Gerard Kohsiek, directeur bij Wonam.

Nieuw Sociaal Ecosysteem

Zoetermeer kampt met een aanzienlijk woningtekort, waarin de behoefte aan 10.000 nieuwe woningen in de komende 10 tot 15 jaar duidelijk naar voren komt. De stad is gegroeid door nieuwe wijken in weilanden te bouwen. Nu, tegen de grenzen van deze groei aan, richt Zoetermeer zich op de ruimte binnen de stadsgrenzen. Eleanor Park beslaat veel verschillende typen appartementen, gezamenlijke daktuinen, commerciële ruimte, fietsenstallingen en een parkeergarage. Het project sluit naadloos aan op de bestaande structuur van de wijk Rokkeveen, waarin de groene structuur behouden blijft.

“Wat we waar bouwen en voor wie, heeft directe impact op kansengelijkheid en de ontwikkeling van mensen, buurten en steden. Bij Dura Vermeer zetten we ons daarom in voor gezonde leefomgevingen waar mensen zich makkelijk kunnen verbinden, zich goed voelen én zich ontwikkelen. We werken actief aan betaalbaarheid en kwaliteit voor iedereen in Zoetermeer”, vertelt Raymond de Boer, directeur bij Dura Vermeer.

Planning

De komende periode onderzoekt het bouwteam welke duurzame materialen kunnen worden ingezet op het project en is het streven om het plan optimaal aan te sluiten op de wensen en behoeften van de buurt. De bouw wordt naar verwachting begin 2025 gestart.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.