Vorige
Nieuws

Dura Vermeer in voorbereiding realisatie groen stadsblok aan Hoogoorddreef Amsterdam

De omgevingsvergunning voor de bouw van blok 3, onderdeel van cluster 7 Amsterdamse Poort, aan de Hoogoorddreef in Amsterdam is onherroepelijk. Dura Vermeer Bouw Midden West is in het bouwteam bezig met de voorbereiding van het stadsblok met wooneenheden, commerciële ruimten en parkeerplaatsen. We werken gezamenlijk met Blauwhoed/Hoogoorddreef Ontwikkeling BV naar een start realisatie toe vanaf medio 2024. De verwachte oplevering staat gepland voor 2027.

Wonen in het stadsgroen

Hoogoorddreef, naar ontwerp van BurtonHamfelt Urban Architecture, is een uniek en robuust multifunctioneel ontwerp in het woon-winkelgebied van de Amsterdamse Poort. Het 40.000m2 grootte project bestaat uit een gevarieerde mix aan huurappartementen. Daarnaast zijn er maatschappelijke en commerciële ruimten, een openbare parkeer- en stallingsgarage met ruim 400 parkeerplaatsen.

Bewoners kunnen elkaar straks ontmoeten in de gemeenschappelijke binnentuin die op het dak van de parkeergarage wordt gerealiseerd. Hier kan men genieten van het groen en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Het groen, niet alleen op de daken maar ook op de gevels, vergroot de biodiversiteit en filtert de lucht. Daarnaast vangt de daktuin water op, wordt er op een duurzame manier warmte opgewekt.

Wooneenheden, commerciële ruimten en parkeerplaatsen in het stadsgroen

Bewoners kunnen elkaar straks ontmoeten in de gemeenschappelijke binnentuin

Van winkelgebied naar levendig stadshart

In 2021 startten de bouwwerkzaamheden voor de grootschalige vernieuwing van het winkelgebied de Amsterdamse Poort. Met de herontwikkeling van het gebied moet de Amsterdamse Poort het hart voor heel stadsdeel Zuidoost worden. Winkels, woningen, werk, onderwijs, kunst en cultuur moeten een levendige mix gaan vormen en elkaar versterken.

De Amsterdamse Poort is opgedeeld in een aantal clusters voor een gefaseerde aanpak. Een belangrijk anker in het stedenbouwkundig plan vormt daarbij het hoogbouwproject Blok 3. Blok 3 is gelegen in Cluster 7, waar Paul de Ruiter Architects verantwoordelijk is voor het grootste deel van de transformatie. De drie afzonderlijke woonblokken waarin Cluster 7 is onderverdeeld vormen samen een geïntegreerde ‘mini-buurt’. Hier worden onder meer winkels gerenoveerd, maakt een parkeerdek plaats voor groene binnentuinen en komen er zo’n vierhonderd woningen bij.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.