Vorige
Nieuws

Dura Vermeer sponsor van dé kinderbeleving van deze zomer

Een pop-up themapark om basisschooljeugd enthousiast te maken over onze prachtige bouwbranche, op Vliegveld Twente gaat het gebeuren! Wij bouwen de toekomst neemt kinderen (en hun ouders) deze zomer mee op avontuur. Dat is niet alleen erg leuk voor de kinderen, maar ook erg nodig voor de bouw- en infrasector. Met de enorme bouw- en verduurzamingsopgave die ons te wachten staat blijft de vraag naar vakkundig personeel onverminderd hoog.

“Al in een vroeg stadium ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en wat ze willen worden als ze later groot zijn. In deze periode is de bouw doorgaans een onzichtbare sector. Daar brengt dit themapark op een unieke wijze verandering in. We zijn erg enthousiast over dit initiatief van Bouwend Nederland.” aldus Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Bouwers van de toekomst

De bouw- en infrasector staat voor een gigantische opgave, te denken aan de nieuwbouw en verduurzaming van honderdduizenden woningen, inclusief de vereiste infrastructuur. Al langere tijd spant onze branche zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een opleiding in de bouw en infra. Daarnaast is er ook veel onbekend over de diverse mogelijkheden en functies. Werken in de bouw moet daarom weer de status krijgen die het verdient.

Wij bouwen de toekomst

Tijdens een bezoek aan het themapark neemt de familie Bouwer basisschooljeugd mee op avontuur. Een geweldige kinderbeleving waar kinderen hun ogen uitkijken. Een unieke ervaring in een theaterstuk vol muziek en interactie. Maar voordat ze het theater instappen, gaan ze eerst zelf aan de slag. Zo vraagt Manus Bouwer zijn gasten om tijdens een doe-tocht verschillende bouwmaterialen te zoeken om zo hun eigen materialenpaspoort te halen. Deze materialen kunnen de kinderen vinden tijdens verschillende activiteiten, van een speelkraan en verkeersplein tot een elektrafabriek.

Vanaf 16 juli geopend

De opbouw van het park is gestart en op 16 juli zullen de poorten van Wij Bouwen de Toekomst opengaan. Met als basis Vliegveld Twenthe kunnen kinderen vijf weken lang genieten van alle innovaties die het themapark te bieden heeft. Meer informatie en tickets zijn beschikbaar op www.wijbouwendetoekomst.nl

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!