Vorige
Blog

Een dynamische leerschool waar je kansen krijgt

Van trainee naar uitvoerder met als doel om uit te groeien tot projectleider: bij Dura Vermeer zit ik alles behalve stil. De afgelopen maanden heb ik meegedraaid op het project La Couronne in Vught. Een uniek project van 17 herenhuizen met een bijzondere combinatie van gevelstucwerk en natuursteen. Van inkoop tot planning en van procescoördinatie tot afronding: wat een leerschool!

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Eugény van de Manakker (27) is trainee uitvoerder bij Dura Vermeer.

Mijn gedrevenheid en passie voor de bouw zit er van jongs af aan in. Op mijn zesde riep ik al dat ik architect wilde worden, “want waarom zijn dat toch vaak mannen?”. Gaandeweg kwam ik erachter dat het werk als architect niet voor mij is weggelegd. Een prachtig beroep, maar ik zoek veel meer dynamiek.

Dat zet je aan het denken, wat past dan wel? Na mijn studie HBO Bouwkunde stuitte ik op een vacature bij Dura Vermeer als junior projectleider. Dura Vermeer kende ik al via mijn opleiding. Het bedrijf voelde dan ook heel vertrouwd. Ook de functie sprak me aan. Als projectleider ben je de spin in het web, betrokken bij alle disciplines van voorbereiding tot uitvoering. Een baan waarbij je connecties binnen én buiten de eigen organisatie aandoet. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast ben je in de praktijk constant bezig met het vinden van innovatieve oplossingen op maat. Dat gaat nooit vervelen.

GESTEUND IN AMBITIES

Dus solliciteerde ik vers van de opleiding twee jaar geleden op deze vacature. Dat was een fijn gesprek waarbij er werd geluisterd naar mijn ambities. Om eerst wat ervaring op te doen, kon ik starten met een traineeship. Dit traject heeft mij enorm geholpen om te achterhalen wat ik wel en niet leuk vind. Inmiddels zit ik in de laatste fase van mijn traineeship en Dura Vermeer heeft uitgesproken dat ik mag blijven.

Erg fijn natuurlijk, een werkgever die je het vertrouwen geeft. Immers, met een traineeship kun je in alle keukens meekijken maar je moet ook de kans krijgen daar vervolgens iets mee te doen. Het is gebruikelijk om na je traineeship meer meters te maken en steeds meer verantwoordelijkheid te krijgen. Vaak is de eerste stap binnen de rol als werkvoorbereider. Maar ik zit veel meer op mijn plek als uitvoerder. Dat heb ik uitgesproken met de vraag: waarom maak ik daar geen meters in? Wederom steunde Dura Vermeer me. Nu ben ik als uitvoerder betrokken bij het project La Couronne.

PROJECT: LA COURONNE

Dat is een bouwproject in Vught bestaande uit 17 herenhuizen. Grote panden met ca. 300m2 vloeroppervlakte, 4 bouwlagen, minimaal 2 badkamers en 6 tot 8 slaapkamers. Drie woningen hebben een metselwerkgevel en de andere 14 een bijzondere combinatie van gevelstucwerk en natuursteen. De gevels kennen heel veel details en worden door verschillende partners gemaakt. Dat vergt veel afstemming, bijvoorbeeld om te zorgen dat de verschillende materialen naadloos op elkaar aansluiten.

Voor mij was het direct een sprong in het diepe. Aanvankelijk zou ik het project namelijk uitvoeren met een interne uitvoerder van Dura Vermeer. Maar na een maand ging hij weg. Hierdoor draaide ik het project samen met een externe uitvoerder. Een uitdaging, maar ook extra leuk: ik heb enorm veel kunnen leren en doen.

Alle vertrouwen

Deze ervaring helpt me zeker verder in m’n carrière. Het is namelijk nog steeds mijn ambitie om binnen aanzienbare tijd als projectleider te kunnen gaan werken. Wie weet wat daarna nog allemaal komt. Ik zou mij graag bezighouden met het op praktische wijze in praktijk brengen van duurzame innovaties. Daar zet Dura Vermeer al op in – maar die plannen zou ik graag voeden en uitvoeren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.