Vorige
Nieuws

Een nieuwe plek voor de gemeente Zoetermeer

Onder grote belangstelling is het nieuwe Stadhuis van Zoetermeer officieel geopend door burgemeester Aptroot en minister van Binnenlandse Zaken en Koninklijke relaties Kajsa Ollongren. Het kleurrijke en vernieuwde Stadhuis-forum oogstte veel lof van de aanwezigen. Na een grondige renovatie van 1,5 jaar is het gebouw weer geopend. De komende 15 jaar verzorgt Dura Vermeer ook het onderhoud van het pand.

Burgemeester Aptroot: “Met het nieuwe Stadhuis is Zoetermeer klaar voor de toekomst. Zoetermeer bouwt, vernieuwt en dat laten we duidelijk zien met dit unieke concept.”

Het Stadhuis-Forum combineert het Stadhuis met de bibliotheek en nog 40 andere organisaties. Het is een uniek concept in Nederland en gebouwd als centrale ontmoetingsplek in de stad.

“In goede samenwerking met de gemeente als betrokken opdrachtgever hebben we de klus tijdig kunnen klaren’, aldus Aad van Os Dura Vermeer Bouw Zuid West.

INGRIJPENDE RENOVATIE

In juni 2016 startte Dura Vermeer met de sloopwerkzaamheden. 400 zonnepanelen werden geplaatst op het dak en ook warmte-koudeopslag werd toegepast. Het afval van het project is gefragmenteerd afgevoerd om overlast binnen dit binnenstedelijke project te beperken. Het Stadhuis heeft een energiesprong gemaakt van Label G naar label A en is voorzien van een geheel nieuw interieur en nieuwe gevels. De bibliotheek is geïntegreerd met het nieuwe Stadhuisgebouw en een deel van het pand is gesloopt.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.