Vorige
Nieuws

Eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland geopend in Nijmegen!

Burgemeester Hubert Bruls verrichte afgelopen vrijdag de opening. Samen met gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen ontwikkeling realiseerden we Blok D en E van Hart van de Waalsprong. Het is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Beide appartementengebouwen hebben uitzicht op het gezellige winkelplein.

Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief

Het nieuwe winkelcentrum in de Waalsprong is energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. In heel Hart van de Waalsprong is aandacht voor natuurinclusiviteit. In de gevels van veel woningen en appartementen en ook in het Parkeerhuis zijn op de daarvoor geëigende plaatsen nestkasten gebouwd voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Groengevels

Verder dragen de groene gevels en blauwe daken volop bij aan de duurzaamheid van het plan. De groene gevels zorgen voor verkoeling van de buitenlucht of verbetering van het binnenklimaat. Ze vormen onderdeel van het stedelijk ecosysteem en de stedelijke biodiversiteit. 

Groene gevels houden ook regenwater vast, waardoor er minder regenwater naar de waterzuiveringsinstallaties hoeft worden afgevoerd. Ze werken geluidsisolerend en hebben een positief effect op de gezondheid en het welzijn van de mens. Blauwe daken vangen extra regenwater op bij hevige regenval. Ze zorgen voor verkoeling en waterbuffering. Regenwater is relatief schoon water en kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden, zonder dat dit gezuiverd hoeft te worden. 

Team Hart van de Waalsprong

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.