Vorige
Nieuws

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Isala Meppel en Noorderburg

Patiënten en medewerkers van Isala, Zorggroep Noorderboog en de burgemeester van Meppel sloegen dinsdag 3 maart 2020 de eerste paal de grond in voor het nieuwe ziekenhuis in Meppel. “We zijn ontzettend trots en blij dat we vandaag samen die eerste paal de grond inslaan,” begon Alex van Reeuwijk, directeur nieuwbouw Meppel zijn speech.

“Graag proost ik straks met jullie op deze mooi mijlpaal. Maar ik geef gauw het woord aan de burgemeester, want het weer nodigt niet echt uit voor lange speeches,” aldus van Reeuwijk.

Burgemeester Richard Korteland benadrukte de fijne samenwerking met alle betrokken partijen. Hij is verheugd dat Isala een nieuwe ziekenhuis in Meppel bouwt en dat hiermee de zorg in de regio geborgd is. Gekleed in witte jassen, laarzen en met bouwhelm vertrokken de “touwtrekkers” naar de bouwplek. Samen trokken zij de eerste paal de grond in. Een symbolische handeling die de visie van Isala en Noorderboog weergeeft; samen zorgen voor kwalitatief hoogwaardige zorg in de regio.

NAUWE SAMENWERKING MET BOUWCONSORTIUM TDE

Het bouwconsortium TDE, bestaande uit Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE, is verantwoordelijk voor de uiteindelijke bouw van het ziekenhuis en een voorziening voor Geriatrische revalidatiezorg.

Hein Trebbe sr., namens bouwconsortium TDE: “De eerste paal markeert voor ons de afronding van een jaar lang intensieve voorbereiding. Deze mijlpaal luidt de twee jaar durende bouwtijd in met als uiteindelijk resultaat een prachtig duurzaam ziekenhuis. Daarnaast is deze eerste paal de opmaat naar een intensieve samenwerking voor het onderhoud en de exploitatie van het nieuwe gebouw dat TDE voor de duur van 25 jaar mag verzorgen.”

Medewerkers van Isala en Zorggroep Noorderboog zijn nauw betrokken bij het bouwproject. Mariska de Groot, transitiedirecteur Meppel: “Medewerkers weten als geen ander hoe de ruimtes ingericht moeten worden om optimale zorg aan patiënten te kunnen geven. Hun bijdrage is erg waardevol geweest voor het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis. We bouwen het nieuwe ziekenhuis natuurlijk voor onze patiënten en ook voor onze medewerkers moet het een fijne plek zijn om te werken. Daarom vinden we het ook bijzonder dat zowel patiënten als medewerkers vandaag bij deze mooie mijlpaal aanwezig zijn!

MODERN ZIEKENHUIS

Met de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Zo wordt de nieuwbouw het eerste all-electric ziekenhuis van ons land. Het ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.583 m2 en 5.337 m2 Geriatrische revalidatiezorg voor Noorderboog.

Isala Meppel biedt laagcomplexe, planbare en chronische zorg en richt zich in het bijzonder op de ouder wordende patiënt. Bij de ingebruikname in 2022 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, patiëntvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en flexibel ruimtegebruik. Vakwerk Architecten ontwierp het ziekenhuis samen met ingenieursbureau Deerns. De groene omgeving van het nieuwe ziekenhuis was de inspiratiebron voor het duurzame ontwerp.

Over TDE

Bouwconsortium TDE bestaat uit Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE. TDE realiseert de bouwdelen voor Isala en Noorderboog als één geheel. Naast de realisatie draagt TDE zorg voor onderhoud en exploitatie van het gebouw voor een periode van 25 jaar.

Foto's: Pedro Sluiter

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.