Vorige
Nieuws

Eerste weekendafsluiting knooppunt De Nieuwe Meer

Na een periode van een jaar met voorbereidende werkzaamheden, vindt in het weekend van 29 en 30 juni de eerste afsluiting op de A10 plaats. In totaal wordt de A10 Zuid en de A4 (van knooppunt De Nieuwe Meer richting Hengelo/Utrecht) tussen eind juni en half december acht weekenden afgesloten. De werkzaamheden rond knooppunt De Nieuwe Meer zorgen voor het verbreden van de snelweg en het duidelijker inrichten van de banen. Deze herinrichting leidt ertoe dat er straks minder weefbewegingen zijn, waardoor het autoverkeer soepeler en veiliger kan rijden.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden vinden in dit laatste weekend van juni op diverse locaties plaats, maar de weg is met name dicht voor het ontmantelen van de spitsstrook langs de A10 Zuid (zuidkant) en het opzetten van een tijdelijk verkeerssysteem. De spitsstrook wordt ingericht als een permanente rijstrook met een extra pechhaven die ook in het weekend wordt aangelegd. Hiermee creëren we ruimte die nodig is om de toekomstige werkzaamheden uit te voeren, zoals o.a. het verbreden van de A10 en aanleg parallelstructuur. Daarnaast voeren we ook voorbereidende werkzaamheden uit aan de in- en uitritten van de toekomstige bouwwegen.

VAN 4 NAAR 6 RIJSTROKEN

De A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel wordt verbreed. Aan de huidige vier rijstroken per rijrichting worden twee rijstroken toegevoegd: in totaal zijn er dan zes rijstroken per rijrichting.

Ontmantelen spitsstrook

De werkzaamheden vinden in dit laatste weekend van juni op diverse locaties plaats, maar de weg is met name dicht voor het ontmantelen van de spitsstrook langs de A10 Zuid (zuidkant) en het opzetten van een tijdelijk verkeerssysteem.

Van 4 naar 6 rijstroken

De A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel wordt verbreed.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Harbert van der Wildt

Directeur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Regio Heel Nederland