Vorige
Blog

Familie de Groen in RijswijkBuiten

RijswijkBuiten

Het appartement in Delft waar Frank de Groen (36) met zijn vrouw Lotte (35) en zoon Stijn (5) woonde, werd te klein toen de tweeling Teun en Gijs zich aandiende. Ze gingen op zoek naar een ruim en licht huis: het liefst gasloos en duurzaam gebouwd in een veilige en sociale buurt. Het gezin vond precies wat ze zochten in een hoekwoning aan de Laan van Sion in RijswijkBuiten.

Als ik er weer even bij stilsta kan ik echt zeggen dat we het nooit meer anders zouden willen.

“Dit huis bevalt echt super,” vertelt Frank, in het dagelijks leven tendermanager bij een maritieme aannemer. “Waar wij vooral heel gelukkig mee zijn is de ruime opzet en het vele licht. Onze hoekwoning heeft aan drie kanten ramen, allemaal met driedubbelglas. Dat zorgt voor een geweldige isolatie. Of het buiten nou vriest of snikheet is, het is hier altijd behaaglijk."

Het binnenklimaat wordt automatisch aangestuurd. Sensoren in de buizen van het ventilatiesysteem meten continu het CO2-gehalte en in de natte ruimtes ook het vochtgehalte, waardoor ze altijd frisse lucht hebben.

Frank de Groen met zijn drie kinderen

"Ook prettig zijn de zonnepanelen. Doordat we een hoekwoning hebben, staan ze bij ons iets gedraaid en hebben we net geen EPC-nul woning, zoals de buren. Maar met een energierekening van zo’n vijfentwintig euro per maand, zijn we toch nog steeds heel goedkoop uit. Na twee jaar wordt al dat comfort bijna gewoon, maar als ik er weer even bij stilsta kan ik echt zeggen dat we het nooit meer anders zouden willen.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.