Vorige
Nieuws

Feest! Het dorpsplein, zoals het hoort te zijn

Samen met de Alliantie, de gemeente Soest en de nieuwe bewoners heeft Dura Vermeer Bouw Midden West de oplevering van project De Generaal aan het Dorpsplein in Soesterberg gevierd. Het voorheen braakliggende terrein heeft plaats gemaakt voor een fraai appartementengebouw voor starters, doorstromers en senioren. Ook voor de buurtgenoten is het nieuw ingevulde gebied een stuk aantrekkelijker om op uit kijken.

Duurzaam en betaalbaar wonen

Het appartementengebouw De Generaal bestaat uit 19 driekamerappartementen. De woningen variëren in grootte tussen de 77m2 en 91m2 en zijn geschikt voor het middensegment. Met een lift, balkon/terras, keukenblok met inbouwapparatuur, inpandige berging, badkamer en toilet ontbreekt het de bewoners aan niets. Naast de 19 huurappartementen is er ook één eengezinswoning van 115m2 met tuin gerealiseerd.

De woningen zijn niet alleen aangenaam om in te wonen, maar ook duurzaam. Diverse maatregelen maken bij deze woningen een laag energieverbruik mogelijk, zoals de warmtepomp, WTW-systeem en zonnepanelen. Dat maakt de woningen toekomstbestendig en blijvend betaalbaar.

“Het is fantastisch dat we samen met partners als de Alliantie onze schouders onder de duurzaamheidsopgave en toenemende betaalbare woningvraag zetten. De gerealiseerde appartementen zijn passend in diverse levensfases en dragen daardoor bij aan een goede doorstroom van bewoners. Dat mogen we vieren!”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

"We zijn blij met de toevoeging van deze huurwoningen in Soest, want er is zoveel vraag naar. Mensen die op zoek zijn naar een (sociale) huurwoning in Soest moeten daar vaak jaren op wachten. We hopen dat de nieuwe bewoners op deze geweldige plek jarenlang met veel plezier zullen wonen," licht Alliantie-directeur Joan van der Burgt toe.

Echt dorps karakter

Het Dorpsplein is gelegen in het hart van Soesterberg in een rustige buurt en bosrijke omgeving. Bewoners kunnen eenvoudig winkelen voor de dagelijkse boodschappen in de buurt. Verder zijn diverse voorzieningen en openbaar vervoer dichtbij. Het dorpsplein, zoals het hoort te zijn in een buurt met een echt ‘dorps’ karakter!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marijke Nas

Statutair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Marijke Nas