Vorige
Nieuws

Feestelijk oplevering laatste fase duurzame nieuwbouw landbouwbuurt

De derde en laatste fase van de ontwikkeling van de Landbouwbuurt, aan de rand van Vreewijk, is nagenoeg gereed. Daarom vieren Havensteder, Dura Vermeer en gemeente Rotterdam vrijdag 20 december samen met bewoners en betrokkenen de feestelijke oplevering van de eerste eengezinshuurwoningen in deze fase. De resterende woningen worden in januari 2020 opgeleverd. Mooie rij- en hofwoningen maken hiermee het aanbod in de Landbouwbuurt compleet.

Duurzaam en betaalbaar wonen

De woningen zijn niet alleen comfortabel om in te wonen maar ook duurzaam. De woningen hebben door uitstekende isolatie het energielabel A, ze zijn gasloos en aangesloten op stadsverwarming. Diverse maatregelen maken bij deze woningen een laag energieverbruik mogelijk. Zo ook een douchewarmtewisselaar. Dit apparaat hergebruikt 60% van de warmte uit het douchewater.

Peter van Lieshout, directeur Wonen bij Havensteder: “Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van onze huurders. Want ook betaalbaar wonen vinden wij belangrijk voor onze huurders.” Havensteder hecht sterk aan het realiseren van een inclusieve stad. “In zo’n omgeving is plek voor iedereen. Je ziet die ambitie terug in de Landbouwbuurt, met een gevarieerd aanbod aan woningen. In een inclusieve stad doen bewoners mee en kunnen dit ook blijven doen.”

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen): “Dit is een mooie stap op weg naar meer betaalbare woningen voor gezinnen in Rotterdam. Hierdoor kunnen Rotterdammers die een betere en ruimere woning zoeken op Zuid blijven wonen. ’’

Rob Tummers, Directeur Klant & Markt bij Dura Vermeer Bouw Zuid West: “We zijn trots dat we als Dura Vermeer een bijdrage mogen leveren aan de invulling van deze locatie en de toekomst van Rotterdam Zuid. Een locatie waar we tien jaar geleden al bij betrokken waren en nu een mooi onderdeel is van Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Dat in combinatie met de kennis uit de hele keten en innovatieve producten die we hebben toegepast, maakt het een erg mooi project.”

Start bouw negen ruime eengezinswoningen aan de Dordtsestraatweg

Er is nog iets te vieren: in de nabije toekomst bouwen we nog meer mooie woningen in de Landbouwbuurt. Daarom slaan Leonie Andriesse, woonexpert Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam, Henk Rotgans en Rob Tummers vrijdag 20 december de eerste drie palen voor de bouw van negen ruime, duurzame eengezinswoningen aan de Dordtsestraatweg. Deze woningen met vier slaapkamers voor grote gezinnen worden naar verwachting in december 2020 opgeleverd. Ook deze woningen zijn straks gasloos en aangesloten op het warmtenet. Op de kopgevels komen historische platen die verwijzen naar het oude Feijenoord stadion.

Een krachtiger Rotterdam-Zuid

Het ontwikkelen van de landbouwbuurt is onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), waarbij het Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie werken aan een gezonde toekomst voor Rotterdam Zuid. Peter van Lieshout: “Comfortabel, betaalbaar en duurzaam wonen is een van de randvoorwaarden om het hogere doel van het NPRZ - een krachtiger Rotterdam-Zuid - te halen. Daar dragen wij met deze buurt aan bij.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.