Vorige
Nieuws

Feestelijke start van bouw woontoren SAM in Zoetermeer

Gister was de feestelijke viering van de start bouw van de door Stadswaarde ontwikkelde woontoren SAM op de locatie Cadenza 2 in Zoetermeer. Bouwcombinatie SAM Zoetermeer, bestaande uit Ter Steege Bouw Vastgoed Delft en Dura Vermeer Bouw Zuid West, is aangevangen met de bouw van 201 duurzame huurwoningen. Achmea Real Estate is namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) afnemer van 201 huurwoningen. De officiële handeling werd verricht door wethouder Jan Iedema.

Het nieuwe complex (‘SAM’) aan de oostrand van Stadshart Zoetermeer bestaat uit een onderbouw met 60 sociale huurwoningen voor jongeren tot 28 jaar, en een toren met 141 vrije sector huurwoningen. Stadswaarde zal de 20 Koopwoningen in het bovenste deel van de toren in de loop van volgend jaar verkopen.

SAM is ontwikkeld op basis van 3 thema’s: Gezond, Samen en Duurzame innovatie. ‘Gezond’ vanwege alle aandacht in het ontwerp voor bewegen en ontmoeten door de gebruikers. ‘Samen’ vanwege het samenbrengen en laten ontmoeten van verschillende doelgroepen. Bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke daktuin en uitkijkpunt op de 12e. En ‘Duurzame innovatie’ met een door Jord ontwikkelde WKO waarbij de Energy Box in plaats van een reguliere droge koeler voor een lager energiegebruik zorgt en geen ontsiering aan de daktuin geeft.

“Deze acquisitie past uitstekend in de strategie van het ADRF”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “We voegen een flink aantal betaalbare, duurzame woningen toe, waar grote vraag naar is. Daarbij helpen we ook jonge woningzoekenden, een groep die het extra moeilijk heeft op de woningmarkt. In combinatie met de uitstekende locatie in dit deel van de Randstad zijn deze woningen een prachtige versterking voor onze portefeuille.”

Rogier Hendriks van Stadswaarde: “Met deze ontwikkeling voegen we een prachtige nieuwe toren toe aan het woonbestand van Zoetermeer. Hiermee komt er gelegenheid voor eigenaren van woningen in omliggende wijken om door te stromen naar een mooi appartement in het centrum, waarmee ruimte ontstaat voor nieuwe jonge gezinnen. Daarnaast draagt SAM bij aan de vernieuwing van Zoetermeer, waarmee de positie als aantrekkelijke woonstad in de zuidelijke Randstad wordt versterkt.”

De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van Moke Architecten. Oplevering vindt naar verwachting begin 2026 plaats.

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!